Майбутній психолог Прохоренко Яна: тільки у власних діях людини полягає рішення, а тому мій вибір НУБіП України!

20 липня 2019 року

    Психологія є невід'ємною частиною нашого життя і лише з її допомогою ми можемо розібратися в собі і дати відповіді на ті питання, які так довго нас хвилюють. Вона несе знання про мотиви поведінки людей, ціннісні орієнтації, людську гідність у самих несприятливих умовах, про те, що є відмінною особливістю людини. Саме любов і цікавість до психології познайомили нас із майбутньою першокурсницею кафедри психології Яною Прохоренко, яка обрала НУБіП України для особистісного професійного становлення.

- Представтесь та розкажіть про себе…
- Я, Прохоренко Яна Сергіївна із невеличкого села Зеленьки Київської області, навчалася в Зеленьківській загальноосвітній школі І-ІІІ ст., яку закінчила на відмінно.

- Чому обрали саме спеціальність психологія і саме НУБіП України?
- Я обрала саме психологію, бо мене цікавить поведінка людей при певних обставинах та заохочує можливість допомогти віднайти вихід із складної ситуації. Навчатися в НУБіП України вирішила через престижність навчального закладу та доброзичливе ставлення викладачів кафедри психології, яке я відчула під час особистісної взаємодії на дні відкритих дверей.

- Як Ви розумієте психологію як науку?
- Для мене психологія ‒ це наука, яка необхідна в сучасному світі та є найскладнішою, досить цікавою і важливою для людини. Мабуть, найбільш загадковим предметом вивчення залишається мозок людини, як маленька крихітка в порівнянні з всесвітом, яка вміщує в собі весь цей всесвіт із усіма його чудесами, законами, властивостями і силами. Ось, чому ми кажемо, що зі всіх чудес, які нам відомі, основним чудом залишається сама людина. Психологія допомагає розуміти оточуючих, що в свою чергу дає можливість інтегруватися в суспільстві, знаходити спільну мову із різними категоріями людей (дітьми, складними підлітками, «заклопотаними» дорослими).


- Охарактеризуйте своє бачення професійної діяльності психолога (чим він займається)?
- Психолог – це спеціаліст, який здійснює вивчення та коригування душевного стану людини. Він надає допомогу в різних сферах життя людини: особисті проблеми, проблеми адаптації і контактування з оточуючими, проблеми у взаємовідносинах. Фахівець допомагає впоратись із хвилюванням, напруженістю, стресом, сприяє оптимізації самооцінки. Ця професія багатогранна, вона веде до самовдосконалення особистості.

- Звідки дізналися про факультет, кафедру?
- Про НУБіП України дізналася від друзів, які успішно в ньому навчаються та надають позитивні відгуки. Вичерпну інформацію знайшла на офіційному сайті університету та гуманітарно-педагогічному факультеті зокрема.

- Чого очікуєте від навчання в університеті?
- Думаю, що навчання в НУБіП України дасть мені професійні знання і безцінний досвід, які будуть провідником у подальшому житті та допоможуть стати конкурентоспроможним фахівцем в психологічній сфері.

- Чи маєте вже якісь плани після закінчення навчання?
- Ні, ще зарано будувати плани. Спочатку потрібно здобути хоча б фундаментальні знання та навички, а потім – буду думати про майбутнє.


- Які Ваші уподобання, окрім навчання? Можливо досягнення в спорті, мистецтві?
- Я пишу вірші, оповідання, новели, посіла два призових місця на Всеукраїнському творчому конкурсі «Зерна доброти». Займаюся спортом та пропагую здоровий спосіб життя, а в школі була капітаном волейбольної команди. Сподіваюсь, що навчаючись в університеті я розвину й інші здібності своєї особистості та відкрию нові захоплення!

 

Розмовляла доцент кафедри психології,
Лариса Афанасенко

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook