Вступна кампанія 2019: розпочалися відбіркові іспити, хоча прийом заяв ще триває

17 липня 2019 року

    Друга половина липня – для українців напружена пора. Поки одні визначаються з кандидатурами до Верховної Ради, інші – обирають найкращі, на їхню думку, заклади вищої освіти для старту в житті. Багато з цієї останньої категорії молодих українців та їхніх батьків віддають перевагу навчанню в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Що і засвідчує реальна картина надходження заяв до приймальної комісії вишу та початок відбіркових іспитів для певних категорій вступників.


    От і сьогодні тут людно, при чому можна зустріти вступників з багатьох регіонів України, та й не тільки її. Ігор Далаков приїхав з півдня. Визначився із специфікою фаху та університетом, він ще коливається – віддати перевагу агроінженерії чи транспортним технологіям. Адже за натурою випускник відділення механіки Ізмаїльського агротехнічного коледжу більше технар. Та й роботу хлопцю вже запропонували в технічній царині – в тамтешньому порту. Тож і хоче навчатися він заочно. А от Віталій Ситник, який з-поміж кількох спеціальностей більш схильний до комп’ютерних наук, саме сюди й подав документи. Хлопець навчався в одній з шкіл столиці Білорусі, а от вищу освіту вирішив здобувати, за порадою знайомих, в НУБіП.


    Ще одна кандидатка на навчання на заочній формі - Олена Войтенко, випускниця Київського коледжу будівництва, архітектури та дизайну. Вона з-поміж профільних вишів віддала перевагу НУБіП, де продовжуватиме вищу освіту за спеціальністю «садово-паркове господарство». Як розповідає дівчина, вона ще змалечку мріяла стати тим, кого сьогодні називають ландшафтними дизайнерами. І мала для цього не лише дитячу уяву, а й цілком конкретний об’єкт – родинний розсадник багаторічних рослин «Сонцесвіт», про який добре знають у сквирському районі Київщини, в якому вона постійно допомагала батькам творити красу.


    Приклад братів Корнієнків, як жартують працівники приймальної комісії, - це зразок сімейної педагогіки в дії. Старший Максим не так давно закінчував наш університет за спеціальністю фінанси і зараз має гарну роботу за фахом. Тож і привів до alma mater меншого – Андрія, випускника Ірпінського економічного коледжу, зі сподіваннями, що і молодший Корнієнко з дипломом НУБіП розпочне вдалу кар’єру фінансиста: документи подали на фінанси, банківську справу і страхування. А сам абітурієнт бачить себе в найближчому майбутньому щонайменше експертом з фінансових питань.


    Прийом документів на бакалаврат триває, але сьогодні вже розпочалися відбіркові іспити для тих, хто мають право не складати ЗНО. Всі 20 осіб, які подали документи до НУБіП і входять до цієї категорії, складали українську мову та літературу. Завтра-післязавтра – решту профільних.

 


    Екзамени ж в магістратуру розпочинаються за кілька днів. Тож у всіх, хто хоче навчатися на цьому освітньому рівні, ще є час можливість подати документи. Так, як це зробили бакалавр Анна Калініна, яка опановує ветеринарну медицину і хоче навчатися за цим профілем далі. Дівчина оцінює рівень набутих на факультеті ветмедицини НУБіП знань на «тверду» четвірку за п’ятибальною шкалою, тож розраховує потрапити до числа студентів. Цікавимося кого б з викладачів вона відзначила? Не задумуючись, прозвучало: доценти Микола Стегней і Валерій Мазур.

    Про студентку економічного факультету Жанну Павленко ми вже розповідали як про одну з переможниць конкурсу АГРО-2019 Фонду Бориса Колеснікова, що дало їй можливість побувати на сільськогосподарській виставці в Італії. Тоді вона підготувала роботу «Переробка меду в Україні з отриманням додаткової вартості». Сьогодні вона подала документи до магістратури на спеціальність «економіка підприємства», а інших вишів для здобуття вищої освіти навіть не розглядала. Її дуже подобається і економічний факультет, і його викладачі, з якими вона радо спілкуватиметься і далі. Зараз молодий спеціаліст вже працює в одному з відділів METRO Cash&Carry, вельми задоволена атмосферою в колективі і розраховує на індивідуальний графік навчання. Щоправда, від меду, який дав можливість побувати в Італії, нинішні посадові обов’язки досить далекі. Жарт, звісно, але дуже приємно, коли випускники університету знаходять хорошу і високооплачувану роботу.


Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook