Впровадження інформаційно-комунікаційних технологій у навчальний процес – важлива складова підготовки висококваліфікованих землевпорядників

17 липня 2019 року

Практичне навчання посідає чільне місце в підготовці майбутніх фахівців. Для сучасного землевпорядника застування інформаційних технологій і технологій оброблення геоданих є вкрай необхідним. Адже землевпорядник постійно оперує з даними геопростору. У зв’язку з цим у навчальному процесі широко використовуються інформаційні технології, технології комп’ютерного оброблення різних наборів даних, оброблення даних дистанційного зондування Землі.

Впровадження інформаційно-комунікаційних технологій - важлива складова підготовки висококваліфікованих фахівців із геодезії та землеустрою. Лабораторні роботи більше ніж 20-ти дисциплін проводяться у «Навчальній лабораторії геоінформаційних технологій» кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі.
 
 
 
 
 
Навчальна лабораторія включає три комп’ютерних класи, обладнаних сучасними мультимедійними проекторами та комп’ютерною технікою, у яких використовується ліцензійне спеціалізоване програмне забезпечення для оброблення геопросторових даних. Удосконалення якості навчального процесу, активна участь науково-педагогічних та наукових працівників кафедри у впровадженні сучасних досягнень геоінформаційного моделювання, тематичного оброблення даних аерокосмічних знімань, проектування баз геопросторових даних в освітній, науково-дослідний і виробничий процес – важлива складова підготовки землевпорядників.
 
У навчальній лабораторії кафедри проходять навчання не лише студенти, але й школярі, які поглиблено вивчають інформаційні та комп’ютерні технології у природокористуванні.
 
 
 
Структурний підрозділ кафедри «Навчально-науково-виробнича лабораторія геоінформаційних технологій і дистанційного зондування»передбачає об’єднання зусиль науково-педагогічних та наукових працівників, науково-технічного персоналу, студентів з метою впровадження у виробництво наукових розробок з пріоритетних напрямів геоінформатики і дистанційного зондування Землі; проведення разом із представниками виробництва спільних науково-виробничих фундаментальних, пошукових і прикладних досліджень; використання можливостей лабораторії для покращення рівня практичної підготовки студентів і підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників Університету з використання геоданих; покращення підготовки фахівців із геодезії та землеустрою, агрономії, екології, лісового господарства.
 
 
 
 
 
Основними напрямами діяльності лабораторії є впровадження наукових розробок та інших досягнень науково-технічного прогресу у галузі ГІС-технологій, ГІС-аналізу, методів дистанційного зондування Землі у сільськогосподарське виробництво; надання науково-консультаційних, дорадчих та інших послуг. Лабораторія забезпечує проведення наукових досліджень з аерокосмічного моніторингу агроресурсів; геоінформаційного моделювання стану агросистем; розроблення баз геопросторових даних з метою оцінки та моніторингу навколишнього природного середовища; проведення разом із підприємствами різних форм власності спільної науково-виробничої діяльності з моніторингу агроресурсів та земельних ресурсів, оптимізації природокористування.
Тому обирай НУБіП України для підготовки сучасного фахівця із геодезії та землеустрою високої кваліфікації. 
Світлана Кохан,
 Олег Дроздівський 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook