Вступна кампанія 2019: на думку вступників козирні тузи спеціальностей НУБіП – можливість пристойного працевлаштування і високого заробітку

15 липня 2019 року

    Поки що рано говорити про якісь підсумки цьогорічної вступної кампанії, тож наведемо спеціальності, які користуються найбільшою популярністю на сьогодні. Це «Агрономія», «Біотехнологія та біоінженерія», «Ветеринарна медицина», «Право».

    Нинішній же понеділок став бенефісом (принаймні, на ті кілька годин, коли творча група прес-служби працювала у приймальній комісії) факультету землевпорядкування. Бо бажаючих подати заяви саме сюди було більш, ніж досить. Сергій Поліщук з Вінниччини, який закінчив профільний, 7-й, ліцей Вінниці – молодший представник сімейної династії. Його мама Алла сімнадцять років тому закінчувала саме цей факультет і побудувала успішну професійну кар’єру: розпочавши поєднувати навчання і роботу з третього курсу університету, нині очолює земельний департамент одного з аграрних холдингів. Тож сину є з кого брати приклад як студенту стаціонару.

 

    А от випускниця Боярського коледжу екології і природних ресурсів Вікторія Школьна подала документи на заочну форму навчання: вона вже розпочала свій шлях як фахівець-землевпорядник. Побувавши на практиці в одній з приватних фірм, справила там хороше враження і отримала там роботу - помічника геодезиста. Нових знань, яких потребуватиме, набуде вже в університеті, продовжуючи опановувати спеціальність «Геодезія та землеустрій».

    Микола Пащенко з Рокитнянського району Київщини, який подав документи на спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура», теж продовжуватиме сімейну справу. Їхня родина вже кілька років орендує в селі Шарки великі ставки, де вирощує рибу, - і кваліфікований фахівець з рибництва зайвим аж геть не буде. Вибрати виш і визначитися зі спеціальністю допоміг брат, який теж навчається в НУБіП, щоправда, на агронома. Саме на агробіологічному факультеті хоче навчатися і школярка з Кіровоградщини Яна Каприця. Вдома, в смт Олександрівка, батьки мають теплицю. Це певною мірою і вплинуло на вибір фаху, а університету – поради хороших знайомих і детальне знайомство з офіційним сайтом.

    Серед спеціальностей цьогоріч з’явилася ще одна нова – «Готельно-ресторанна справа». З майже 200 заяв, які вже надійшли на неї, є і заява Марії Арєщенко. Для підтримки школярка з села Гатне Київської області до приймальної комісії приїхала з бабусею, яка замінила їй батьків, і шкільною подружкою Земфірою Відрашку, яка теж вступає до нашого університету – на спеціальність «Облік і оподаткування».

    А всім цим невтомно і без вихідних опікуються працівники приймальної комісії. Підсумки їх роботи на даний момент розглянули члени приймальної комісії на чолі з її головою ректором Станіславом Ніколаєнком. Загалом до бакалаврату маємо 7716 заяв (з них 778 на базі ОКР «Молодший спеціаліст»), до магістратури1537. І це на денну форму навчання. Приємно, що на перший курс НУБіП бажають вступити 238 відмінників, а ще 187 закінчили коледжі та технікуми з відзнакою. Ситуація дещо ліпша, порівняно з минулим роком, але не однорідна. Маємо окремі спеціальності, де конкурс всього 1,5-2 особи на місце ліцензованого обсягу. Тож час, який залишається до завершення прийому документів і подачі електронних заяв, потрібно використати на повну. Також потрібно залучати до магістратури не менше 90% випускників нашого бакалаврату. Паралельно – вести підготовку до нового навчального року, облаштовувати кімнати для першокурсників, затверджувати сценарії проведення урочистої посвяти в студенти. Такі завдання поставив ректор Станіслав Ніколаєнко.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook