Науковці університету – учасники ІІ міжнародного водного форуму «Борисфен-2019»

12 липня 2019 року
     Вже другий рік поспіль з нагоди Міжнародного дня річки Дніпро та для формування акцентів на катастрофічному екологічному стану водоймищ і реалізації державної політики у сфері поліпшення екологічного стану водних об'єктів і якості води, водопостачання та водовідведення, поступового переходу України на альтернативні джерела енергії Українська асоціація питної води „Борисфен” за підтримки ГО Агенція регіонального розвитку та інвестицій” і “Спільнота активної молоді” та КП “Агенція управління проектами” організовує міжнародний водний форум «Борисфен-2019».

     Участь у ньому взяли науковці, представники бізнесу, органів місцевого самоврядування, менеджмент підприємств водопровідно-каналізаційної галузі, громадські активісти та експерти з питань поліпшення екології водних ресурсів. НУБіП України представляв професор кафедри екології агросфери та екологічного контролю, аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води Віктор Максін з доповіддю «Основні ознаки водної кризи в Україні та шляхи її подолання».

  

     Програма форуму передбачала проведення виставки сучасних технологій у сфері водопостачання та водовідведення та відновлювальної енергетики. Зокрема, запрошені експерти та науковці торкнулися таких актуальних тем, як зміни в нормативно-правовому регулюванні, екологія та природокористування, новітні технології та інвестиції, альтернативна енергетика.

     Відкрив роботу президент ГС «Українська Асоціація питної води ,,Борисфен”» Валерій Безус. Він озвучив основну мету форуму – розробку дорожньої карти щодо збереження та відновлення водних екосистем, раціонального використання водних ресурсів, поступового впровадження передових технологій відновлюваної енергетики у водопровідно-каналізаційне господарство. Основними завданнями сьогодні він вважає аналіз екологічного стану та деградації річки Дніпро та її припливів, малих річок та водоймищ на території України; визначення впливу на стан водних екосистем технологій гідроенергетики, водного транспорту, водокористування тощо; вплив наявного стану річок на економічний потенціал України; узагальнення результатів досліджень якості та кількості водних ресурсів; всебічний аналіз проблематики водопровідно-каналізаційного господарства; розробка й реалізація реальних проектів із модернізації очищення стічних вод та заміни обладнання, що дозволить поліпшити якість питної води і заощадити на енерговитратах; розробка перспективних проектів та механізмів, стосовно залучення коштів інвесторів, міжнародних фінансових установ, підвищення екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища; створення стимулів та умов для переходу галузі ВКГ на раціональне використання й економне витрачання енергоресурсів, мінімізації техногенного впливу стічних вод на водні ресурси.

     У межах форуму відбулися дискусії щодо екологічного стану річок, проблем галузі водопостачання та водовідведення, необхідності впровадження енергоефективних та енергоощадних технологій, об’єднання зацікавлених осіб задля розробки та впровадження подальших кроків.

Спілкувалась Юлія Рибалко
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook