Міжнародний курс «Радіоактивність та ядерна енергетика» в НУБіП України продовжується

4 липня 2019 року
    З 1 липня кампус Національного університету біоресурсів і природокористування України прийняв 27 учасників Х Міжнародного навчально-практичного курсу «Радіоактивність та ядерна енергетика» з Університету Вагенінген (Нідерланди). 

 

    Протягом перших трьох днів 49 учасників курсу набули теоретичних знань, якими ділилися провідні вчені знані не лише в Україні, а і усьому світі. Лекції професорів Ігоря Гудкова «Радіоактивна ситуація в Європі, Україні, Києві та території кампусу», Валерія Кашпарова «Характеристика зони відчуження ЧАЕС як джерела опромінення людини» та Олени Паренюк «Політика та громадська думка щодо ядерної енергетики» викликали жвавий інтерес. А практичні дослідження в лабораторії кафедри радіобіології та радіоекології з вимірювання гамма-фону на території кампусу, відбору зразків грунту, відповідної їх підготовки та вимірювання в них питомої активності цезію-137, дозволили набути нових практичних навичок.

  

     У межах курсу вже стало традицією проводити товариський матч з футболу між командами з України та Нідерландів. Цього року в запеклій боротьбі перемогу вибороли українські спортсмени.

     Вже сьогодні учасники курсу з Університету Вагенінген згідно програми відправилися в поїздку до зони відчуження - Чорнобильську АЕС.

Юлія Рибалко,
заступник декана
факультету захисту рослин, біотехнологій та екології
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook