Вступник до бізнес-школи "Агрокебети" Максим Шляховий: «Саме практика в провідних агарних компаніях – це найважливіший досвід»

4 липня 2019 року
     Продовжуємо серію інтерв’ю зі студентами, які хочуть навчатись на магістерській програмі «Агрокебети». В особистому інтерв’ю Максим Шляховий розповів, чому він обрав саме агро і чим його зацікавив проект «Агрокебети»
  • Розкажи про себе та свою освіту.

     — Наразі мені 20 років. Після закінчення 9-го класу одразу вступив в коледж при Національному авіаційному університеті навчатись на економічному факультеті за спеціальністю «Фінанси та кредит». Тобто, наразі я вже здобув економічну освіту бакалавра і маю бажання вступити на магістерську програму «Агрокебети».

  • До коледжу навчався в спеціалізованій англійській школі №115 в місті Києві, де здобув хороші знання англійської мови.

      — Свого часу здобув цінний досвід роботи за кордоном – працював в місті Торонто в Канаді, де проживає мій тато. Він є громадянином Канади і має там свою рекламну компанію, яка випускає безкоштовну українсько-канадську газету для місцевої україномовної діаспори. В ній публікуються канадські та українські новини, щоб люди мали розуміння, що відбувається в Україні та світі. Я там жив і працював місяць та значно покращив свої знання англійської мови.

  • Чому обрав саме навчання в сфері агро?

     — Вирішив розвиватись у цьому напрямку, тому що аграрний сектор був завжди привабливий з точки зору можливостей кар’єрного розвитку, адже в Україні відомі на весь світ родючі чорноземи і в нас дуже розвинене сільське господарство.
     Переконаний, що агро продовжуватиме розвиватися, тому що багато іноземних країн хочуть інвестувати кошти саме в агропромисловий комплекс. Майбутнє України найближчим часом буде саме за агро. 

  • Як займаєшся саморозвитком? Чим цікавишся окрім навчання?

     — Веду доволі активний спосіб життя, не подобається сидіти вдома. Стабільно відвідую зал та працюю над своєю фізичною формою. Займався багатьма видами спорту: бокс, фехтування, плавання. Маю в планах знайти час та навчитись грати в теніс. 
     Ходжу на курси англійської мови і хочу почати вивчати ще одну іноземну мову – французьку або іспанську. Взагалі, мені дуже подобається вивчати нові мови, вони мені легко даються.
     Також читаю багато зарубіжної літератури англійською мовою, мені подобається фантастика.

  • Чому вирішив навчатись на проекті «Агрокебети»?

     — Мене зацікавив цей проект тим, що він інноваційний, а навчальна програма розроблена згідно європейських стандартів. Мені імпонує те, що ми будемо взаємодіяти з людьми, які вже працюють в цій сфері та досягли успіхів. Серед менторів, які будуть передавати студентам свої знання, багато топ-менеджерів провідних аграрних компаній України.
     До цього я таких проектів в Україні ще не зустрічав. Вважаю його перспективним і переконаний, що цей проект змінить систему освіти в Україні. 

  • Які в тебе плани на майбутнє?

     — Я б хотів працювати в українській філії міжнародної аграрної компанії. Не хочу покидати Україну та вважаю, що ми маємо розвивати економіку та агробізнес країни, адже для цього є всі передумови. У майбутньому хотілось би їздити за кордон для обміну досвідом. Хочу, щоб більше іноземних країн інвестували кошти в нашу країну. 

  • Які поради можеш дати студентам, які зараз вирішують чи йти їм на проект «Агрокебети»?

     — Порекомендував би, щоб вони не вагалися, адже проект дійсно цікавий. Я вважаю, що таких знань, які дасть цей проект, вони не отримають під час навчання в звичайному університеті, тому що саме практика в провідних агарних компаніях – це найважливіший досвід. 

Анатолий Остапчук,
декан факультету аграрного менеджменту 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook