ХХ ювілейний міжнародний проект «Сузір’я якості 2019»: успішність організацій і економік
Вже протягом двох десятирічь «Сузір’я якості» славиться нестандартними підходами, цікавою і насиченою програмою, міжнародно визнаними доповідачами – провідними вченими і фахівцями у сфері якості і менеджменту, корисними доповідями, семінарами і дискусіями та дружньою атмосферою, що сприяє спілкуванню і налагодженню ділових контактів. Участь у його роботі у межах договору про співпрацю між ГС «Української асоціації досконалості та якості» і НУБіП взяли декан факультету харчових технологій та управління якістю АПК Лариса Баль-Прилипко і ми з колегою – доцентом кафедри стандартизація та сертифікація с.-г. продукції Юлією Сливою.
Сьогодні вже ні для кого не таємниця, що в умовах глобального насиченого ринку конкурентоспроможність організацій визначається сучасними системами менеджменту. На жаль, в Україні у переважній більшості компаній через нерозуміння застосовуються застарілі і неефективні системи менеджменту, які не спроможні забезпечувати їм конкурентоспроможність і сталий розвиток. Однією із ключових причин такого стану є невідповідна сучасним вимогам підготовка фахівців з системного менеджменту.
Під час «Сузір'я якості 2019» особливу увагу приділено аналізу проблем і шляхів підвищення конкурентоспроможності, успішності і стійкості організацій та економік в умовах мінливих світових реалій. Практично вперше проблеми розглянуті з позицій їх комплексності, системності та цілісності.
Провідні вчені та фахівці в сфері системного менеджменту з різних країн представлять новітні дослідження і розробки, які дозволять учасникам побачити глобальну проблему в цілому, повніше усвідомити сучасні світові виклики, а також дізнатися, як реально протистояти цим викликам в умовах зростаючої конкуренції на світовому ринку. Велика увага буде приділена командній роботі, обговоренню, дискусіям і творчому спілкуванню.
Наталія Мєдвєдєва,
доцент кафедри стандартизації та
сертифікації сільськогосподарської продукції