Лісова пожежа в Німеччині

2 липня 2019 року
Мекленбург, Німеччина

На території колишнього військового полігону на півночі Німеччини, Мекленбург, трапилася лісова пожежа. Згідно даних dpa, загальна площа пожежі наразі становить близько 470 гектарів. Через пожежу вже евакуйовано 650 людей із прилеглих районів. Вогонь гасять приблизно 350 пожежників з Мекленбурга, їм допомагають рятувальники з Нижньої Саксонії. Гасіння ускладнює та обставина, що на території колишнього полігону знаходяться старі боєприпаси, які можуть вибухнути. Пожежники дотримуються дистанції 1000 метрів від полум'я, використовуючи водяні гармати і вертольоти, для утримання вогню, який роздувається вітром. Пожежа в основному є низовою, але подекуди переходить у крони дерев.

Фото із сайту - http://www.dpa-international.com

Міністр охорони навколишнього середовища Мекленбурга - Передньої Померанії Тіль Бакхаус назвав пожежу найбільшим в історії федеральної землі.

"Ситуація залишається напруженою. На даний момент основною метою є не загасити вогонь, а зберегти життя і здоров'я людей" - сказав Штернберг, зазначивши, що можуть знадобитися подальші евакуації.

Олександр Сошенський, співробітник Регіонального
Східноєвропейського центру моніторингу пожеж

За матеріалами dpa-international

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook