Представники університету взяли участь у роботі Українсько-Ізраїльської освітньої місії

1 липня 2019 року
     Завідувач кафедри біржової діяльності і торгівлі Надія Резнік взяла участь у чотириденній програмі «EduMission» (23-26 червня), присвяченій темі взаємодії та розвитку співробітництва у галузі вищої освіти між Ізраїлем і Україною, метою якої також є популяризація українських вишів серед ізраїльських студентів.

 

     EduMission – це майданчик для зустрічей і обміну досвідом, вивчення працюючих форматів і для розвитку кооперації між нашими країнами у такій важливій сфері як освіта. Програма була насиченою і включала освітній форум, за участі Надзвичайного і Повноважного Посла України в Державі Ізраїль Геннадія Надоленка, заступника міністра освіти і науки Романа Греби, директора Українського державного центру міжнародної освіти Олени Шаповалової та стратегічну сесію «Розвиток партнерських програм» в довгостроковій перспективі з представниками Ізраїльсько-Українського альянсу, бізнесу та держструктур. 


     На форумі було представлено презентації університетів учасників місії, зокрема і Національного університету біоресурсів і природокористування України. Надія Резнік висвітлила переваги навчального закладу та розказала про діючі в університеті міжнародні програми, здобутки та досвід у міжнародній діяльності. Програма місії також включала відвідини Центру інновацій імені Шимона Переса, офіційні візити до шести університетів Ізраїлю: Аріельського, Хайфського, Тель Авівського, Єврейського університетів, Техніон, що входить до рейтингу «100 The Best University of the World» та Бен Гуріон, зустрічі із директоратом арабського коледжу та коледжу Семінар ха Кибуцим та давнім партнером України Ізраїльським центром міжнародного співробітництва у сфері розвитку при міністерстві закордонних справ MASHAV.

     Надзвичайно важливими були зустрічі з потенційними студентами у Yaffa Youth Center, представниками міністерств освіти та науки (цікаво, що у державі Ізраїль два різних відомства), де обговорили можливі корпорації, інноваційні проекти та їх реалізацію в освітніх структурах, співпрацю бізнесу з освітою у формі трьохсторонніх учасників проекту, програми розвитку стартапів і досліджень, зокрема подвійні захисти дисертацій, PhD програми, академічні обміни. 

     Вперше, на такому рівні та за підтримки Міністерства освіти і науки України, було презентовано шість українських вищих навчальних закладів, що відкриє нові можливості для співпраці між країнами, реалізації спільних освітніх, і не тільки, проектів. Кількість ізраїльтян в українських вишах збільшилася з 1364 осіб у 2016-2018 році до 2460 – станом на сьогодні. Багато нових вражень та перспективних напрямів у яких ізраїльська освіта вже має досвід. Зокрема, відділ фандрайзингу для акумулювання коштів при університетах, програми академічних акселераторів, що допомагають реалізувати ідеї, які генерують студенти та викладачі, комерціалізацію наукових досліджень можна брати на озброєння і використовувати на практиці. 

     У підсумку роботи було визначено перспективні напрями роботи. Серед них – інженерія, ветеринарія, data science, it-technology, user experience дизайн, менеджмент, аквакультура, статистика тощо. Висловлюємо щиру подяку за можливість взяти участь у роботі Місії Israeli Friends of Ukraine, Israeli Ukrainian Alliance, Ukrainian State Center for International Education, Ukrainian Jewish Encounter, Міністерству освіти і науки України, Посольству України в Ізраїлі. 

Юлія Дяченко,
асистент кафедри біржової діяльності і торгівлі
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook