Зустріч випускників 1971 року спеціальності «Захист рослин»: пишаємося alma mater

1 липня 2019 року
     Народна мудрість стверджує, що усе пережите (і болі, й радощі, тривоги), багатогранна філософія життя найкраще бачаться із висоти прожитих літ. Успіхи й невдачі, численні продиктовані часом випробування долі формують у людини характер, громадянську позицію, моральні якості, закарбовуються у її пам’яті назавжди.

     28 червня 2019 р. НУБіП України у своїх стінах зустрічав випускників Української сільськогосподарської академії. В тепер уже далекому 1971 р. 80 випускників-захисників отримали фах із захисту рослин. З тих пір минуло 48 літ, а їм здається, ніби вчора вони були студентами. Ніхто не відав і не знав, що очікувало кожного на життєвій дорозі. Проте доля дарувала їм чимало відомих і знаних в Україні постатей. Серед них – Герой України Олексій Васильович Приліпка, доктор економічних наук, академік і головний ініціатор і організатор цього дійства. Всі присутні, а їх зібралося 25 чол. – люди поважного віку, але їх бадьорості духу і любові до оточуючих можна позаздрити. Вони з радістю піднялися у свою лекційну 50 аудиторію. Обов’язковим моментом зустрічі стала перекличка. Присутні згадали хвилиною мовчання усіх, хто відійшов у вічність. 

 

 

 

 

 

 

     Кульмінацією зустрічі стала презентація збірок віршів «Коріння» та «Далина» нашого випускника – Василя Білоуса. Василь Іванович підписав і подарував кожному однокурснику по збірці віршів. Його твори сповнені любові до людей і природи. Земля і село назавжди залишаються в душі вінницького автора. У них спогади про простих трударів у різних галузях сільськогосподарського виробництва, їхню вірність професії.

 

 

  

 

 

     Випускників зустріли і провели екскурс факультетом заступники декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Рибалко та Оксана Сикало. Провівши час з ветеранами, ми перейнялися їхньою мудрістю життя, енергією та бадьорістю духу. Отримали приємні враження від спілкування з людьми, чиє життя було віддане захисту і карантину рослин, фітосанітарії, служінню рідній державі і примноженню слави України. Ми горді і раді, що факультет став стартовою сходинкою для видатних постатей сучасності, що отриманий ними диплом визначив їх життєве кредо.

     І на закінчення оповіді я процитую один із віршів Василя Білоуса:

Якщо хоч деякій дитині
Мій спогад в душу западе,
Я буду вірить – ця людина
Ніяк на підлість не піде.
Бо щось святеє в ній проснеться,
Оцінка пращурів прийде.
І по житті зі щирим серцем
Вона із гордістю піде.

 

 


Оксана Сикало,
заступник декана факультету захисту рослин,
біотехнологій та екології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook