Зустріч випускників 1971 р. випуску спеціальності Захист рослин

30 червня 2019 року
НУБіП України, ФЗРБтаЕ

Народна мудрість стверджує, що усе пережите (і болі, й радощі, тривоги), багатогранна філософія життя найкраще бачаться із висоти прожитих літ. Успіхи й невдачі, численні продиктовані часом випробування долі формують у людини характер, громадянську позицію, моральні якості, закарбовуються у її пам’яті назавжди.

28 серпня 2019 р. НУБіП України у своїх стінах зустрічав випускників Української сільськогосподарської академії. В тепер уже далекому 1971 р. 80 випускників-захисників отримали фах із Захисту рослин. З тих пір минуло 48 літ, а їм здається, ніби вчора вони були студентами. Ніхто не відав і не знав, що очікувало кожного на життєвій дорозі. Проте доля дарувала їм чимало відомих і знаних в Україні постатей. Серед них -  Герой України Олексій Васильович Приліпка, доктор економічних наук, академік і головний ініціатор і організатор цього дійства.

 

 Всі присутні, а їх зібралося 25 чол.- люди поважного віку, але їх бадьорості духу і любові до оточуючих можна позаздрити. Вони з радістю піднялися у свою лекційну 50 аудиторію. Обов’язковим моментом зустрічі стала перекличка.

 

Присутні: Валентина Василівна Ющенко, Віра Павлівна Спиридонова, Григорій Іванович Биковченко, Яков Васильович Бутко, Катерина Андріївна Бондаренко, Василь Іванович Білоус, Анатолій Іванович Муханов, Тетяна Георгіївна Марковська, Славина Кирилівна Пастух, Борис Сергійович Кримлов, Віра Михайлівна Пархітько, Ольга Петрівна Шкабура, Віктор Омелянович Шимков та інші випускники згадали хвилиною мовчання усіх, хто відійшов у вічність.

 

 

Кульмінацією зустрічі стала презентація збірок віршів «Коріння» та «Далина» нашого випускника - Василя Білоуса. Василь Іванович підписав і подарував кожному однокурснику по збірці віршів. Його твори сповнені любові до людей і природи. Земля і село назавжди залишаються в душі вінницького автора. У них спогади про простих трударів у різних галузях сільськогосподарського виробництва, їхню вірність професії.

 

 Випускників зустріли і провели екскурс факультетом заступники декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Рибалко та Оксана Сикало. Провівши час з ветеранами, ми перейнялися їхньою мудрістю життя, енергією та бадьорістю духу. Отримали приємні враження від спілкування з людьми, чиє життя було віддане захисту і карантину рослин, фітосанітарії, служінню рідній державі і примноженню слави України. Ми горді і раді, що факультет став стартовою сходинкою для видатних постатей сучасності, що отриманий ними диплом визначив їх життєве кредо.

І на закінчення оповіді я процитую один із віршів Василя Білоуса:

 

Якщо хоч деякій дитині

Мій спогад в душу западе,

Я буду вірить – ця людина

Ніяк на підлість не піде.

Бо щось святеє в ній проснеться,

Оцінка пращурів прийде.

І по житті зі щирим серцем

Вона із гордістю піде



Оксана Сикало

заступник декана факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook