Киянин Роман Яценко: я обрав свій життєвий шлях – правника і виш – НУБіП!

2 липня 2019 року
     Вибір вишу, визначення з майбутньою професією – це надзвичайно відповідальний для молоді час. Проте, серед цьогорічних абітурієнтів вже є такі, які чітко визначилися як із спеціальністю, так і з університетом. Один з них – наш співрозмовник Роман Яценко, випускник ЗОШ І-ІІІ ступенів № 134 ім. О.Ю. Гагаріна м. Києва.

  • Найперше питання, мабуть, буде найочікуванішим: «Чому саме НУБіП України?». Адже на теренах українського освітнього простору зараз неймовірна кількість ВНЗ…

     — Для мене рівень вишу має вирішальне значення. Ми йдемо до прозахідних моделей вищої освіти, де велику роль відіграють позиції університетів у певних рейтингах – це визначається наявною у вузу базою та сприяє вихованню дуже сильних фахівців. Отже, рейтинг справді важливий. Тому ставлячи собі мету вже у шкільному віці здобути певну професію, амбітна людина має обов’язково орієнтуватись лише на "топові" вузи, щоб потім бути популярною на ринку праці. Оскільки НУБіП України впевнено закріпився у десятці кращих в рейтингу вишів «ТОП-200 Україна», тому мій вибір був очевидним.

  • Коли Ви визначилися із обраною спеціальністю «Право»? Чи був вплив батьків на цей фактор?

     — Варто зізнатися, що у дитинстві я «приміряв» до себе багато спеціальностей: то військову каску, то білий лікарський халат, то костюм льотчика-космонавта. І все у мене дуже добре виходило. В уяві, звісно. З роками цей вибір якось сам собою звужувався, й щораз чіткіше проступала одна дорога — в юриспруденцію. Знаєте, такий вибір, можливо, став для мене покликом моєї природи. «Вважаю, що юриспруденція – це не закостенілі традиції, а дієвість, оперативність, якість знань, відповідальність за результат та послідовність у своїх діях».
     Щодо прямого впливу батьків на вибір моєї майбутньої професії,то його не було. У моєму випадку, коли підійшов момент закінчення навчання, батьки, враховуючи моє загострене з дитинства почуття справедливості, запропонували розглянути юридичний факультет для подальшого навчання. Справа в тім, що у школі я часто допомагав тим, кого, як я вважав, ображали, ставав на бік тих, хто був у якійсь невигідній ситуації. І саме цей мій ранній життєвий шлях наштовхнув батьків на таку думку.

  • Чи маєте якесь хобі?

     — Так, я дуже захоплююся спортом. На сайті університету висвітлена велика кількість спортивно-масових заходів, які проводяться. Видно, що студенти приймають участь в змаганнях і тренуються в спортивних секціях та збірних командах. Маю надію, що зовсім скоро стану частинкою цього дружнього колективу.

Розмовляла
доцент кафедри цивільного та господарського права
Юлія Канарик

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook