Євген Луга: обираю професію енергетика та впевнений, що саме в НУБіП опаную її якнайкраще!

27 червня 2019 року
     Випускник Мотовилівської ЗОШ I-II ім. І.М. Мороза, що знаходиться у Фастівському районі Київської області Євген Луга вирішив стати студентом ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. До такого рішення його підштовхнуло не тільки затребуваність кваліфікації інженера-енергетика на сучасному ринку праці, але і спілкування з доцентом кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій, д.т.н. Іваном Радько.
  • Розкажи, будь ласка, про себе…

     — Мене звати Євген Луга, я випускник одинадцятого класу Мотовилівської ЗОШ I-II ім. І.М. Мороза Фастівського району Київської області. Завжди брав активну участь у житті школи. Мені подобалися точні науки, а тому майбутню професію хочу отримати з технічної спеціальності.

  • Чим серед технічних спеціальностей тебе привабила саме електроенергетика?

     — Останнім часом все частіше наштовхувався на різних сайтах та соціальних мережах на статі про альтернативні види енергії і важливість переходу до їх використання, тому сам почав дуже цікавитись цим питанням. Хочу не тільки отримати диплом в ці галузі, але і фундаментальні знання у питаннях генерації електричної енергії на об’єктах традиційної та відновлювальної енергетики, керування режимами роботи енергосистем, розподілу електричної енергії та електропостачання, проектування об’єктів електроенергетики. Вважаю, що саме у НУБіП зможу здобуту все те, що допоможе мені реалізувати себе в подальшому в професії, адже це один з кращих вузів столиці.

  • А які предмети були твоїми улюбленими у школі? Адже спеціальність «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» вимагає досить ґрунтовних знань із точних дисциплін?

     — Моїми улюбленими предметами були мабуть математика, фізика та інформатика. Хоча історія, для прикладу, мене також захоплює.

  • Як саме ти дізнався про університет?

     — В першу чергу від друзів, які вже є студентами, далі зайшов на офіційний сайт, поцікавився які є спеціальності. Був приємно здивований також організацією студентського дозвілля. Зрозумів, що в університетів проводиться багато спортивних заходів, що мені до душі. Компактне студмістечко, тому можна буде ходити на пари пішки. Тут і спортзал і стадіон і навіть свій ботанічний сад

  • Вже думав, які спортивні заняття будеш відвідувати?

     — Звичайно футбол! Але думаю і ще щось спробувати. Однозначно буду брати участь у різних студентських змаганнях.

  • Чого очікуєш від навчання в університеті?

     — Знайти нових друзів, отримати теоретичні знання, практичні навики та досвід щоб стати кваліфікованим фахівцем-енергетиком. Чув що можна пройти практику за спеціальністю за кордоном, тому надіюсь, що мені це також вдасться.

Розмовляв Іван Радько,
доцент кафедри електротехніки,
електромеханіка та електротехнологій

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook