Студенти 1 курсу 1 та 2 груп відвідали Національний Музей «Меморіал жертв Голодомору»

28 листопада 2018, 8:46

    Студенти 1 курсу 1 та 2  груп відвідали Національний Музей «Меморіал жертв Голодомору», де  26 листопада у Залі пам’яті пройшов показ повнометражної документальної стрічки про нищення голодом українців 85 років тому. Фільм представила авторка сценарію, режисер і оператор – Бенедикт Бане (Париж, Франція).

    Поштовхом до створення фільму стало знайомство авторки з українкою у Франції, батько якої пережив Голодомор. Вражена почутим, Бенедикт Бане у 2010 році приїхала до України і почала роботу над фільмом.
    Метою фільму є донести до благополучних сучасних європейців той біль і нестерпні страждання, яких випало зазнати українському народу і в першу чергу – українським селянам, мисткиня двічі приїздила на зйомки в Україну – спочатку влітку 2010, а потім – у лютому 2011 року. В умовах 40-градусної спеки і під проливним дощем влітку та в завірюху і мороз за 25° - 30° нею було відзнято 65 годин відео, які довелося вмістити у 90 хвилин фільму. Символічно, що зйомки розпочалися 14 липня в день найбільшого національного свята Франції. 
   Фільм "Голодомор. Забутий геноцид" авторка присвятила всім, хто пережив голод. Всі свідки Голодомору, показані у фільмі вразили автора своїми емоціями, пережитими стражданнями, незборимим духом і почуттям власної гідності.
    Студенти факультету ветеринарної медицини НУБіП  України долучились до перегляду фільму та  вшанували пам᾽ять жертв геноциду.
Куратор 1 курсу 1 групи, доцент Немова Т.В.
Куратор 1 курсу 2 групи , ст..викладач Палюх Т.А.
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook