Проект нової редакції Хартії Magna Charta Universitatum: обговорюємо і вносимо пропозиції

13 червня 2019 року
     На адресу ректора Станіслава Ніколаєнка від імені генерального секретаря Magna Charta Universitatum Девіда Лока надійшов лист-запрошення відвідати у вересні Болонью з тим, аби підписати нову редакцію Великої Хартії Університетів.

     Magna Charta Universitatum була вперше підписана 388 ректорами в Болоньї у вересні 1988 року. Вона визначила основні принципи і засоби їх досягнення, щоб університети могли відігравати ефективну роль у суспільстві. Кількість університетів, які підписали Хартію, зросла до 889.

     Багато чого змінилося за цей 30-річний період. Університети в даний час працюють більш міжнародно, вони повинні швидше реагувати на збільшення кількості студентів, новим вимогам до досліджень, використовувати передові технології, різні способи надання послуг, і їм постає завдання бути більш сталими і більш справедливими, а також задовольняти різноманітні потреби більш широкого кола місцевих, національних та міжнародних зацікавлених сторін.

     Міжнародна група підготувала проект «MCU 2020». Члени групи ознайомилися з поточними та новими викликами у своїй частині світу, ознайомилися з деклараціями різних країн, які були написані в різних обставинах для різних цілей та визначили пріоритети нової хартії.

     Генеральний секретар просить членів колективу переглянути проект документа та подати свої пропозиції.
     Проект тексту MCU 2020 можна знайти за адресою https://eventi.unibo.it/mcu-consultation-process/questions-about-mcu-2-0. Свої пропозиції можна надіслати електронною поштою на адресу [email protected] до 2 серпня 2019 року.

     Проект MCU 2020 буде обговорений на семінарі під час ювілейної конференції MCO в Університеті МакМастер, Гамільтон, Канада. Підписання заплановане на річниці Великої Хартії Університетів у Болонії 17 вересня 2020 року.

Олександр Лабенко
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook