Наталія-Євгенія Чепурна: прийшла до НУБіП з медичного університету і жодного разу не пошкодувала про свій вибір

13 червня 2019 року
     Третьокурсниця факультету ветеринарної медицини Наталія-Євгенія Чепурна перевелася до НУБіП з Національного медичного університету імені О.О Богомольця, де навчалася вже на 3-му курсі. Про причини такого рішення – наша розмова.
  • У який саме момент розуміла, що хочеш перекваліфікуватись на ветеринарну медицину?

     — Справа в тому, що так склалися обставини. Але я завжди знала – займатимусь тільки медициною. Це принципово.

  • То чому обрала саме НУБіП?

     — Підштовхнуло те, що на факультеті ветеринарної медицини навчається мій хлопець і він багато хорошого розповідав про НУБіП і допоміг при переводі. І знаєте – зовсім не жалкую, тому що різниця між університетом, в якому я вчилася, і тим, що вчуся зараз дуже вагома.

  • І в чому ж вона?

     — Я чекала цього питання! Основне – це, звісно, відношення до студентів. Просто небо і земля, бо в медичному університеті, скажімо так, керівництво (а це і декан, і замісники) не дуже цікавилося проблемами студентів. Ти ніби натикався на стіну, отримати якусь підтримку чи допомогу було майже неможливо. А коли я подавала документи сюди, відразу відчула: мені хочуть допомогти. Що й зробив, власне кажучи, мій рідний деканат. Тут якось нема стресового фактору. Хоча, звичайно, навчатися важко, адже це відповідальна професія – лікар ветеринарної медицини і мусимо опанувати її якнайкраще.

  • Чи було страшно повертатися фактично назад: з третього курсу на другий?

     — Не страшно. Єдине, що мені довелося складати академічну різницю з деяких дисциплін, зокрема анатомії, адже все ж таки відмінність між людиною та твариною самі знаєте величенька (сміється). Боялася тільки не встигнути щось вивчити. Допомогло, що деякий матеріал вже знала і коли прийшла до НУБіП предмети були знайомі. Було навіть трошки легше втягнутися в навчання: я ж повторювала те, що вчила в іншому університеті, і водночас наздоганяла матеріал, який пропустила.

  • А яка найулюбленіша дисципліна?

     — Насправді, вибрати дуже важко, бо всі викладачі по-своєму викладають предмет. Все цікаво. А виділю, мабуть, патофізіологію. Ця наука вивчає загальні закономірності виникнення, розвитку та завершення хвороби. Я навіть брала участь в олімпіаді і отримала високий бал. Ще дуже цікава хірургія. Взагалі, люблю більш практичні дисципліни, бо ці навички стовідсотково знадобляться.

Розмовляла студентка 1-го курсу
спеціальності «Журналістика»
Віра Ляшенко

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook