Навчально-практичні курси з підготовки фахівців у сфері біржового ринку: новий досвід та можливості

10 червня 2019 року

 

     Кафедра біржової діяльності і торгівлі спільно з Аграрною біржею та Українською міжбанківською валютною біржею провела чергові курси з підготовки фахівців у сфері біржового ринку, що пройшли на базі ННВЛ «Біржова діяльність».

     За програмою навчання розглядалися біржова торгівля агропродовольчою продукцією та її роль у функціонуванні аграрного ринку; організаційно-економічні засади хеджувaння на товарному ринку (спікер – професор Микола Солодкий); формування та котирування цін на сільськогосподарську продукцію; динаміка та прогноз на ринку зернових і олійних культур (спікер – доцент Любов Панкратова); електронні торги деревиною на Аграрній біржі (застосування простого аукціону) (спікер – завідувач лабораторії Андрій Благодатний); криптовалюта – новий вид біржового активу; торгівля криптовалютою та вибір біржі; графічний аналіз; трендова структура; психологія ринкового циклу (спікер – засновник Crypto Consult Community, практикуючий трейдер Володимир Теличак); фінансові деривативи, аналіз та прогнозування біржової кон’юнктури на фондовому ринку (спікер – доцент Валентина Яворська); використання технічного та фундаментального аналізу при здійсненні торгових операцій, блокчейн та використання смарт-контрактів (спікер – завідувач кафедри Надія Резнік); публічні закупівлі: основні принципи; законодавство про публічні закупівлі (спікер – доцент Анна Слободяник); реформування системи державних закупівель їх вдосконалення та оптимізація (спікер – аналітик Анатолій Стоянов); цифрова економіка: сучасні тренди та перспективи, цифрова трансформація економіки (спікер – голова правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей); вплив економічної географії, геоекономіки та геополітики на формування біржової ринкової позиції (спікер – практикуючий трейдер Олександр Грановський).

  

  

     Слухачами курсів були представники одинадцяти вищих навчальних закладів України. Кожен представлений виш вже має успіх у галузі торгівлі чи підприємництва, тоді як кафедра-організатор – у сфері біржової діяльності, що і спонукало долучитися до участі у таких курсах, які проводяться уже не вперше і мають у науковій спільноті схвальні відгуки. Учасники набули практичних навиків у біржовому трейдингу для здійснення власних операцій на біржовому ринку. Заняття проходили виключно у комп’ютерному класі лабораторії з біржової діяльності із залученням біржових практиків Аграрної біржі та інших трейдингових компаній.

     Родзинкою цьогорічної сесії стала тригодинна лекція провідного фахівця у сфері біржової торгівлі, голови правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолія Гулея. Він поділився своїм баченням розвитку біржової справи в Україні та світі, висвітлив основні тренди цифрової індустрії – як в бізнесі, так і в звичайному повсякденному житті. Цікавий та професійно викладений матеріал викликав значний інтерес, що проявилося у безлічі запитань. Слухачі поверталися додому з отриманими свідоцтвами про проходження навчально-практичних курсів і приємними враженнями від відвідин університету.

Юлія Дяченко,
асистент кафедри біржової діяльності і торгівлі

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook