Вітаємо вчених університету Валерія Адамчука, Володимира Булгакова, Олену Паренюк, Дмитра Комарчука та Андрія Березюка з присудженням Державних нагород!

7 червня 2019 року
     5 червня 2019 р. у Комітеті з державних премій України у галузі науки і техніки за участі президента НАН України Бориса Патона та Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич відбулася урочиста церемонія вручення дипломів лауреатам Державної премії України в галузі науки і техніки 2018 року та свідоцтв лауреатам премії Президента України для молодих вчених 2018 року.

     Приємно відзначити, що серед лауреатів Державної премії України в галузі науки і техніки 2018 року голова ради роботодавців НУБіП України, доктор технічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук України, заслужений діяч науки і техніки України Валерій Адамчук та доктор технічних наук, професор кафедри механіки, заслужений винахідник України, доктор технічних наук, академік Національної академії аграрних наук України Володимир Булгаков. Зусиллями авторського колективу створено конкурентоспроможні високоефективні комплекси технічних засобів, що дало змогу освоїти виробництво нових машин для вирощування зернових та інших культур на шести заводах вітчизняного сільськогосподарського машинобудування, загальним обсягом більше 28 тис. штук та третину експортувати за кордон, в тому числі в країни ЄС.

     Серед лауреатів премії Президента України для молодих вчених 2018 року:

  • кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Олена Паренюк за наукові досягнення з вивчення особливостей біорізноманіття ґрунтової мікрофлори забруднених радіонуклідами територій та її вплив на доступність радіонуклідів рослинам;

  • кандидат технічних наук, доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Дмитро Комарчук та кандидат технічних наук, старший викладач кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Андрій Березюк за наукові досягнення з індукційного нагріву для теплової обробки електропровідних і неелектропровідних середовищ.

Вітаємо наших лауреатів та бажаємо їм подальших наукових успіхів та досягнення поставлених цілей!


Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook