Зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка з переможцями і призерами ІІ етапу Всеукраїнських студентських олімпіад: не боятися бути першими!

29 травня 2019 року
     Сьогоднішня зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка з переможцями і призерами ІІ етапу Всеукраїнських студентських олімпіад цього навчального року була далекою від офіціозу. Очільник університету задав зустрічі жартівливий відтінок, але він зовсім не заважав спілкуватися на серйозні теми.

     Цьогоріч у числі найкращих студентів, які проявили себе в інтелектуальних змаганнях найвищого рівня, - і 55 юнаків та дівчат, котрі навчаються в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

     Ми зібралися, аби обговорити спільні проблеми, як і що далі робити, удосконалювати навчальний процес, розпочинаючи розмову зазначив Станіслав Ніколаєнко. Тут зібралася найінтелектуальніша частина студентства НУБіП, його молодіжний інтелектуальний потенціал, на який можна і варто розраховувати. Але щоб нинішній успіх не залишався одномоментним, потрібно працювати постійно. Ректор підкреслив: питання якості освіти, вміння здійснювати дослідження, навчитися вчитися – ось те, що сьогодні просить бізнес. Він подякував студентству за успіхи на всеукраїнському рівні, закликав молодь до діалогу та висловив сподівання, що вони зобов’язані незабаром навчатися в дослідницькій магістратурі.

     Така сімейна атмосфера певно і посприяла тому, що молоді люди «розкрилися». І практично всі з тих, хто встиг отримати слово, щиро висловлювали подяку керівництву університету та своїх факультетів чи ННІ за можливість виступити на всеукраїнській олімпіаді, за наявність навчальної бази, яка забезпечує високий рівень набуття знань.

     Магістр економічного факультету Катерина Лозоцька, яка виборола третє місце на олімпіаді з обліку та оподаткування і перше місце у конкурсі наукових робіт, висловилася за необхідність викладати в магістратурі більше предметів англійською мовою. А можливості для цього є: сьогодні, як зазначив ректор, 153 викладачі читають лекції англійською, а цьогоріч біля 260 викладачів університет направляє на стажування до вишів-партнерів – і все це дає ще більшу можливість для отримання подвійних дипломів.

     Другокурсниця гуманітарно-педагогічного факультету Єлизавета Артемчук підкреслила: її успіх у якому їй посприяла викладачка кафедри міжнародних відносин та суспільних наук Юлія Сєкунова, - це, у першу чергу, перемога університету, який ставить перед молоддю амбітні цілі.

     Майбутній менеджер Софія Кіндрат перед виїздом на олімпіаду побувала у ректора – і дружня порада не керівника вишу, а педагога з великим досвідом у вирішальний момент посприяла мобілізації й успіху з предмету «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності». Щоб вона особисто змінила в навчальному процесі? – ввела б більшу кількість гостьових лекцій успішних бізнесменів.

 

 

     Всеукраїнська олімпіада – це ваше особисте визнання, звертаючись до студентів, зауважив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Саме ви втілили образ студента, яким може пишатися кожен університет.

     На завершення зустрічі ректор Станіслав Ніколаєнко звертаючись до учасників і всіх студентів та викладачів наголосив: ми не повинні боятися бути першими, йти вперед. І це наше спільне завдання на наступний навчальний рік. Тож разом до перемоги!

Валентин Обрамбальский
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook