Випускниці Гребінківської гімназії Анастасія Баламут та Софія Сальник: диплом НУБіП України відкриває двері в усі сфери суспільного життя

29 травня 2019, 15:27

Наші сьогоднішні співрозмовники – випускники гімназії м.Гребінка, що на Полтавщині – Анастасія Баламут та Софія Сальник. Сьогодні вони – випускники в своїй гімназії, а завтра стануть нашими абітурієнтами, адже продовжувати навчання та здобувати вищу освіту вони вирішили на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України. Викладачі кафедри філософії поспілкувалися зі своїми підопічними.

Дівчатка, звідки ви дізналися про наш університет та перспективи навчання в ньому?

Про НУБіП України ми довідались від мами нашого однокласника, Аліни Супрун, яка працює на кафедрі філософії гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. Вона часто розповідала нам про переваги навчання в НУБіП України та запрошувала на навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті. Ми, починаючи з 9-го класу, неодноразово відвідували НУБіП України, дні відкритих дверей, святкування дня університету, брали участь в Сковородинських навчаннях, в олімпіадах з української мови, з історії України. Наша гімназія та університет є давніми друзями, не один випускник став студентом НУБіП України.

На яку спеціальність Ви збираєтесь подавати документи? Що вплинуло на Ваш вибір?

Ми удвох обрали для себе спеціальність «ФІЛОЛОГІЯ (ПЕРЕКЛАД)». На нашу думку, це перспективна спеціальність, яка дозволить нам подорожувати світом, спілкуватись з людьми в різних країнах, мати гарну професію, що дозволить реалізувати себе і в України, і за її межами. Як казав наш великий Кобзар та Пророк Тарас Шевченко: «…І чужому навчайтесь, і свого не цурайтесь…»

Ми живемо в невеличкому мальовничому містечку Центральної України й дуже любимо свою малу батьківщину. Проте маємо мрію побачити світ, познайомитися з іншими культурами, традиціями інших народів, розширити свій кругозір, а за одне й перевірити свої мовні знання на практиці.

Чому ви обрали гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України для здобуття вищої освіти?

Згідно рейтингу вищих навчальних закладів, НУБіП України входить до числа найпрестижніших. Ми маємо надію, що вступаючи до нього, потрапимо в дружну родину однодумців, людей з креативним мисленням, сучасним світоглядом, націленим у майбутнє. Впевнені, що здобута освіта дозволить почуватися конкурентоспроможними на ринку праці. Наш світ швидко змінюється, деякі професії зникають, а на зміну їм приходять нові. НУБіП України – це сучасний університет, провідний заклад освіти, науки і культури в Україні, який співпрацює з різними вишами світу, тому маємо надію стати фахівцями європейського та світового рівня та бути успішними у швидкозмінному світі.

Чого ви очікуєте від навчання в нашому університеті?

Ми знаємо, що на гуманітарно-педагогічному факультеті є можливість здобути професію перекладача та отримати подвійний диплом. Нашою заповітною мрією є потрапити у Китай, познайомитись з давньою та славною культурою китайського народу, з особливостями побуту, національними традиціями, специфікою світорозуміння китайців. Знаємо, що студенти-перекладачі вже кілька років відвідують Китай і навіть працюють там та заробляють непогані гроші. Насправді, хочеться поїздити по всьому світу, побачити і європейські країни, і африканські, потрапити до Америки, Австралії.

Ми пам’ятаємо про теплі, гостинні зустрічі з викладачами кафедри філософії, які приймали нас під час відвідин університету. На цій кафедрі працюють творчі люди, віддані своїй справі, що щедро поділилися з нами своїм оптимізмом, жагою до пізнання. Ми переконані, що всі працівники гуманітарно-педагогічного факультету такі ж відкриті до діалогу, цікаві особистості, високі професіонали. З ними навчання буде цікавим та радісним.

Розмову провели
доценти кафедри філософії
Валентина Культенко та Олена Лаута

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook