Антон Дригота: «Основною перевагою навчання у дослідницькій магістратурі вважаю поглиблене вивчення дисциплін наукового напрямку, що дає додаткові переваги на ринку праці»

29 травня 2019 року
     У нашому університеті можна здобути освітній ступінь магістра за двома спрямуваннями – виробничим і дослідницьким. Останнє користується значною популярністю, хоча підготовка триває на півроку довше – не півтора, а два роки. Чому студенти магістратури НУБіП обирають дослідництво і якими бачать перспективи – тема нашого циклу інтерв’ю з магістрами, які вже пройшли попередній захист своїх робіт. Сьогодні поговоримо з магістром-дослідником факультету конструювання та дизайну, який обрав спеціалізацію «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва» і вже знайшов своє місце інженера у компанії зі світовим іменем «Джон-Дір Україна» Антоном Дриготою.

  • За якою спеціальністю навчалися у бакалавраті?

     — «Галузеве машинобудування». І під час вступу до магістратури у правильності цього вибору сумнівів не мав, тому продовжив навчання за нею ж.

  • Яку тему обрали і чим керувалися при виборі?

     — Тема моєї магістерської роботи стосується оптимізації режимів руху пруткових конвеєрів. Обрав я її з врахуванням досвіду роботи на виробництві. Адже пруткові конвеєри широко використовуються в сільськогосподарських машинах для збирання коренебульбоплодів, та через використання ланцюгового тягового органу їхня надійність страждає, а якість сепарації матеріалу під час руху по полотну не відповідає технологічним вимогам. Тому тема оптимізації режимів руху пруткових конвеєрів мені здалася актуальною і перспективною.

  • У чому, на вашу думку, перспективи саме дослідництва?

     — Основною перевагою навчання у дослідницькій магістратурі вважаю поглиблене вивчення дисциплін наукового напрямку, в т.ч. мехатронних систем. Ми живемо в часи широкого використання комп’ютерних технологій в сільськогосподарських машинах, а значить розуміння процесів роботи цих систем піднімає рівень знань випускника-дослідника на достатній для того, щоб конкурувати на ринку праці одразу після випуску.

  • Що дало навчання у магістратурі НУБіП?

     — Ще бакалавром навчався в англомовній групі і в межах співпраці університету з роботодавцями пройшов навчальне стажування у компанії «Джон-Дір Україна». Там же проходив виробничу практику, а потім – отримав запрошення на роботу. У магістратурі НУБіП є форма навчання за індивідуальним графіком, що дало мені можливість суміщати роботу та навчання, підвищуючи рівень своїх знань вже відповідно до вимог роботодавця, а магістерську роботу виконувати у виробничих умовах.

  • Яким бачиться майбутнє у плані професії? Чи не хочете продовжити займатися наукою, приміром, у аспірантурі?

     — Навчання у аспірантурі не відкидаю, але зараз хочу попрацювати на виробництві, щоб отримати досвід та побачити нагальні проблеми, і вже під час навчання у аспірантурі досліджувати та вирішувати питання, які є критичними зараз.

Розмовляла Олена Колеснікова
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook