Максим Василенко і Даніїл Чернишов: «Навчання у магістратурі за дослідницьким спрямуванням стало унікальною можливістю працювати з новітніми напрямами наукових досліджень в електроенергетиці»

27 травня 2019 року
     У нашому університеті можна здобути освітній ступінь магістра за двома спрямуваннями – виробничим і дослідницьким. Останнє користується значною популярністю, хоча підготовка триває на півроку довше – не півтора, а два роки. Чому студенти магістратури НУБіП обирають дослідництво і якими бачать перспективи – тема нашого циклу інтерв’ю з магістрами, які вже пройшли попередній захист своїх робіт.

     Сьогоднішня розмова з магістрами-дослідниками, які обрали магістерську програму подвійних дипломів «Енергетика і автоматика біотехнологічсних систем в АПК» Максимом Василенко і Даніїлом Чернишовим.

  • То чому обрали саме цю програму?

Даніїл Чернишов:
     — Вісім років тому факультет інженерії продукції в SGGW Варшавського університету наук про життя і ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП започаткували програму подвійних дипломів «Енергетика і автоматика біотехнологічсних систем в АПК». Коли я ознайомився з нею, обираючи вже напрямок у магістратурі, вона здалася мені дуже цікавою і перспективною. Подальше навчання тільки довело мою правоту.

  • Яку тему роботи обрали?

Максим Василенко:
     — Наша магістерська програма фактично є поєднанням двох спеціальностей «Технології відновлюваної енергетики» і «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка», – і мій вибір теми магістерської роботи стосується створення і дослідження вітроагрегатів, що будуть працювати вздовж роздільної полоси доріг за рахунок вітрового потоку від руху автомобілів;
Даніїл Чернишов:
     — А моя магістерська робота присвячена суперсучасній тематиці – створенню електромережевих систем Smart Microgrid (розумних електромереж) на прикладі електрозабезпечення сільських територій.

  • У чому, на вашу думку, перспективи саме дослідництва?

     — Тут наші думки збігаються: цікавим є сам пізнавальний процес в електроенергетиці. Ми не тільки здобуваємо нові знання, а й бачимо, як їх створюють. Відразу стають зрозумілими переваги університету, який займається дослідництвом.

  • Що дало навчання у магістратурі НУБіП?

     — Якісні знання, нові навички, а відтак – і кращі можливості працевлаштування. Можливо, навіть продовжимо навчатися вже у аспірантурі. Дуже підтримали керівники магістерських робіт – Володимир Козирський і Андрій Жильцов. Взагалі вдячні за унікальну можливість працювати з новітніми напрямами наукових досліджень в електроенергетиці.

Розмовляла Ірина Білоус
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook