50 років, які нас не змінили

17 травня 2019, 8:57

 17-19 травня відбулася традиційна зустріч випускників лісогосподарського факультету УСГА (1969 – 1974 рр.) з нагоди 50-річчя знайомства і дружби та 45-річчя закінчення академії. Ювілейна зустріч лісівників проходила під гаслом: “50 років, які нас не змінили” і “50 років, що з’єднують наше прекрасне студентське минуле і наше сьогодення”

Програма зустрічі розпочалася з ознайомлення випускників факультету з Ботанічним садом НУБіП України, оновленим та причепуреним за останні 4 роки до невпізнання, відремонтованим рідним корпусом та музеєм звірів і птахів імені нашого шановного Вчителя, професора О.О. Салганського. Програма зустрічі продовжилася в оновленій аудиторії-музеї історії інституту.

Урочисті збори з нагоди ювілейної зустрічі розпочала президія зібрання у складі директора ННІ ЛіСПГ П.І. Лакиди, почесного директора ННІ ЛіСПГ, Міністра лісового господарства України (1987-2002рр.), голови Оргкомітету В.І. Самоплавського та секретаря Оргкомітету Л.І. Крупкіної. З вітальним словом до випускників звернувся проф. П.І. Лакида.

У своєму виступі він розповів про сьогодення інституту, його здобутки, перспективи розвитку та запросив до навчання в університеті дітей та онуків ювілярів. Зворушливим був виступ В.І. Самоплавського, який подякував однокурсникам за зібрання у стінах Alma mater, за те що примножили і продовжують примножувати славні традиції випускників факультету. У своєму виступі Валерій Іванович підкреслив, що біля 20 випускників курсу працювали директорами лісгоспів України, Киргізії та Дагестану. Серед них В’ячеслав Буряк, Асанали Джунушев, Анатолій Сміян, Гаджі Хизрієв, Володимир Гондарук, Микола Ткаченко, Юрій Колодій, Петро Кішаковський, Віталій Лісовий, Олександр Половньов, Григорій Балобан, Сергій Левченко, Федір Бондар, Леонід Авраменко, Віктор Макарчук, Володимир Матлах, Микола Ігнатко, Олексій Романенко та ін. При цьому всі доклали чимало зусиль у справу реформування і вдосконалення лісової галузі. До них необхідно додати тих, що працювали керівниками на посадах в Центральних органах виконавчої влади, обласних управліннях та інших органах влади прямо не пов’язаних з лісовою галуззю. Останні своєю працею вкотре довели, що «Лісівників не можна замінити іншими без шкоди для лісу і, тим самим, для народного господарства. Лісове господарство потребує спеціальних технічних знань». Натомість, лісівники завдяки своїй різносторонності можуть успішно замінити фахівців інших спеціальностей.

Миттєвості студентського життя випускників. що були представленні у презентації завідувача кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій В.М. Маурера, повернули учасників зустрічі на 50 років назад. Проте, на превеликий жаль не всі з великої родини випускників дожили до зустрічі. Понад 30 випускників за роки, що пройшли, передчасно відійшли у вічність… З сумом і болем випускники схилили свої голови під час вшанування Їх світлої пам’яті хвилиною мовчання…
Після хвилини мовчання старости груп та їх заступники: Михайло Вакула, Валентина Островська, Іван Шуляк, Володимир Кацалап та Володимир Матлах провели традиційну перекличку, під час якої присутні випускники мали змогу дізнатися про цікаві новини з життя-буття свої побратимів.
Під час урочистих зборів відбулася презентація книги В.М. Маурера «Уклін доземний Вчителям», опублікованої за підтримки громадської організації «Відкритий ліс», яка організувала збір коштів на її видання. Автор подякував усім спонсорам, яким найближчим часом буде відправлено примірник книги з автографом на вказану адресу та попросив вшанувати світлу пам'ять Вчителів, які не тільки допомогли нам опанувати фахові знання, а і були прикладом людяності, високої моралі і стали нам другими фаховими батьками, хвилиною мовчання та покласти квіти до меморіалу загиблим викладачам і студентам.

  

На завершення урочистого зібрання випускники-ювіляри біля першого корпусу висадили вирощене на розсаднику кафедри пам’ятне деревце глоду колючого форма «Пауль Скарлет», яке символізуватиме їх щиру вдячність своїй Alma mater, своїм вчителям за їх душевне тепло і побратимам за пуд солі студентських років.

До наступної зустрічі з молодістю, з рідною Alma mater, дорогі випускники.


Доцент кафедри відтворення лісів
та лісових меліорацій О.Ю. Кайдик

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook