Інтенсивне вивчення польської мови у НУБіП України

22 травня 2019 року

За ініціативи Центру полоністики НУБіП України та за сприяння декана гуманітарно-педагогічного факультету Василя Шинкарука 13-18 травня 2019 року в університеті відбувалися інтенсивні заняття з вивчення польської мови. В межах умови про співпрацю між НУБіП України та Вроцлавським природничим університетом (Республіка Польща) до нас вдруге завітала доктор наук Кароліна Биковська, яка протягом тижня допомагала усім охочим оволодівати мовою найближчого сусіда та партнера. А охочих виявилося чимало – понад 50 осіб із числа студентів та викладачів різних факультетів і спеціальностей, включаючи факультет аграрного менеджменту, ветеринарної медицини, тваринництва та водних біоресурсів та ін.

Заняття відбувалися у двох групах залежно від рівня володіння польською мовою: початковий А1 та середній А2-В1. Заняття рівня А1 передбачені для тих, хто вперше вирішив познайомитися з польською мовою, та є своєрідним впровадженням у мовний та культурний світ поляків. Заняття рівня А2-В1 спрямовані на розвиток та збагачення уже існуючих комунікативних навичок і вмінь слухачів, розширення лексичного запасу та отримання нових знань про історію і сьогодення Польщі. Особливий інтерес слухачів викликали цікаві розповіді пані Кароліни про польську культуру, мистецтво, традиції, а віртуальні подорожі в минуле надовго закарбувалися у пам’яті.

Для найактивніших учасників вивчення польської мови тривало і за межами університету під час неформальних зустрічей на свіжому повітрі у різних куточках мальовничого Києва. Студенти мали нагоду проявити себе у ролі екскурсоводів, насолодитися живим спілкуванням із носієм мови та здобути мовленнєвий досвід, значення якого важко переоцінити.

На завершення інтенсивного курсу учасники отримали із рук пані Кароліни сертифікати, почули теплі слова вдячності за плідну співпрацю, позитивні враження і незабутні зустрічі. А вивчення польської мови триває, тож Центр полоністики НУБіП України та гуманітарно-педагогічний факультет гостинно запрошують усіх охочих до подальшої співпраці.

PhD Оксана Захуцька,
директор Центру полоністики
НУБіП України

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook