Фінансові механізми сталого розвитку України в умовах сучасних викликів: погляд студентів

22 травня 2019 року
     17 травня 2019 р. кафедра фінансів провела Міжнародну науково-практичну студентську конференцію «Фінансові механізми сталого розвитку України в умовах сучасних викликів», приурочену до дня науки.

     В конференції взяли участь близько 120 учасників як зарубіжних так і вітчизняних провідних вузів, а саме: Аграрного університету Тірани, Білоруської державної сільськогосподарської академії, Державного аграрного університету Молдови, Латвійського університету наук про життя та технологій, Університету Проф. Др. Ас. Златаров, Болгарія, Академії праці, соціальних відносин і туризму, Вінницького національного аграрного університету, Київського національного торговельно-економічного університету, Київського національного університету технологій та дизайну, Національного університету «Львівська політехніка», Національного університету харчових технологій, Міжнародного гуманітарного університету з м. Одеса, Університету державної фіскальної служби України, Львівського інституту економіки і туризму.

     До конференції активно долучилися відокремлені підрозділи НУБіП України: Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової, Боярський коледжу екології і природних ресурсів, Ірпінський економічний коледж.

     З вітальним словом до учасників конференції звернулась завідувач кафедри фінансів Надія Давиденко, яка зазначила, що «Студентське життя дає можливість розвиватися всебічно, але головна можливість, яку повинен використати кожен студент – це розвиватися інтелектуально. Основним рушієм прогресу і найбільшою цінністю у світі сьогодні визнаються знання людини, її навички, вміння є та будуть в третьому тисячолітті найбільшим скарбом. 4-та промислова революція стала поштовхом до подальшої діджиталізації, все більше роботи можуть виконувати роботи. Перед нами стоїть новий виклик: в наступні чверть століття відбудеться подальше розшарування суспільства, не лише в Україні, а в усьому світі, зникне середній клас – і будуть багаті і бідні (бідні ті, хто не вчилися, а багаті, які зможуть завдяки своєму розуму, вмінням конкурувати з роботами!)».
     Я думаю, зазначила Давиденко Надія, що ті студенти, які сьогодні зібралися в цій залі, щоб представити матеріали своїх досліджень створять атмосферу, в якій може панувати конструктивна дискусія.

     До вітального слова долучився декан економічного факультету Анатолій Діброва, який відмітив здобутки економічного факультету, міжнародні зв’язки та співпрацю з провідними зарубіжними вузами.

 

 

     Слід відмітити цікаві і змістовні англомовні доповіді студента Університету державної фіскальної служби України Володимира Хоменка про міжнародний досвід управління криптовалютами та студентки НУБіП України Порохівник Юлії щодо автоматизації фінансових питань за допомогою систем Saas для вирішення сучасних викликів.

     Студенти мали можливість підготувати доповіді за п’ятьма тематичними напрямами. По першому напряму «Проблеми фінансової теорії в умовах сучасних викликів» виступили Каленюк Ярослав із Національного університету харчових технологій, Кравченко Катерина Київського національного торговельно-економічного університету, Федчик Максим із ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів». У своїх доповідях вони розглянули: основні етапи становлення податкової системи України, криптовалюту як інструмент вітчизняного ринку фінансових послуг а також вдосконалення фінансової інфраструктури України.

     За напрямом «Актуальні проблеми управління державними фінансами» присутні мали можливість послухати доповіді студентки Вінницького національного агарного університету Левчук Марини, а також студентів НУБіП України Богданович Яни, Дзюменко Олени та Цюпи Софії. В яких розглянули: сучасний стан державного боргу України, бюджетне фінансування соціального захисту населення, проблеми та шляхи вдосконалення державного фінансового контролю в Україні, важливість інновацій в державному секторі економіки.

     Ще один тематичний напрям «Проблеми та перспективи розвитку фінансів суб’єктів підприємництва» зібрав наукове студентство, яке цікавиться діяльністю суб’єктів господарювання в сучасних складних економічних умовах і прагне забезпечити максимально ефективну їх діяльність. Доповідали студенти НУБіП України: Горобець Вадим, Журило Марина, Iгнaтeнкo Іванна, Пастушенко Анна, які розглянули проблеми розвитку аграрного бізнесу України, формування і використання фінансових ресурсів в умовах нестабільної економіки. Студентка Вінницького національного аграрного університету Сансевич Вікторія виступила з доповіддю «Фінансова сутність відтворення основних засобів». По даній тематиці активну участь прийняли студенти з Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О. Майнової: Смірнова Ольга - «Організація фінансів підприємств та її особливості в сільському господарстві» та Соловей Аліна - «Діагностика банкрутства як засіб управління фінансами».

     Цікавою та актуальною на сьогодні була доповідь Крило Каріни з ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж»: «Фінансове забезпечення інноваційної діяльності агропромислового підприємства».

     По тематичному напрямі «Особливості та перспективи розвитку корпоративних фінансів» найгостріші обговорення торкнулися доповідей студентів з Вінницького національного агарного університету Бельдій Альони «Корпоративні фінанси та їх функції» та Туренок Аліни з ВП НУБіП України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової» «Розвиток і сучасний стан корпоративного сектору України».

     Тематичний напрям «Формування сучасної податкової системи в Україні» викликав жваву дискусію серед студентів і присутніх викладачів. Тут обговорювались важливі питання оподаткування малого та середнього бізнесу та важливість формування виваженої податкової політики в Україні. Серед доповідачів слід відмітити виступ нашої студентки Горобчук Марини на тему «Формування сучасної податкової системи України». Цікавими були виступи Вигівської Ангеліни (ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж») «Місцеві збори в Україні у 2019 році: особливості їх адміністрування» та Гнатюк Дар’ї (ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів») «Вплив податкової політики держави на фінансову діяльність підприємства».

     Після обговорення та дискусій декан економічного факультету Анатолій Діброва виступив із заключним словом, побажав учасникам подальших успіхів у наукових дослідженнях та подякував кафедрі фінансів за успішно проведений захід.

     На завершення декан економічного факультету та завідувач кафедри Надія Давиденко вручили дипломи і грамоти найкращим студентам.

 

Надія Мрачковська,
доцент кафедри фінансів 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook