У Бережанському агротехнічному інституті та коледжі відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Наука і освіта в інтелектуально-інноваційному розвитку суспільства»

21 травня 2019 року

      Відповідно до програми заходів відзначення 60-річчя ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» та «Бережанський агротехнічний коледж» 16 травня 2019 р. відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Наука і освіта в інтелектуально-інноваційному розвитку суспільства».

6881536

     Конференцію відкрили директор інституту Жибак Мирон Миколайович та директор коледжу Пилипишин Світлана Ігорівна. З вітальним словом до учасників конференції звернулися голова Бережанської районної держадміністрації Гринкевич Ігор Миронович, міський голова м. Бережани Музичка Володимир Ярославович та заступник голови районної ради Висоцький Роман Костянтинович. У виступах гостей було наголошено в першу чергу на важливості відзначення ювілейної дати навчального закладу, а також прозвучали вітання науковій спільноті, яка зібралася для участі у роботі конференції.

73788807564416

7791488

     Приємно відмітити, що наш базовий заклад Національний університет біоресурсів і природокористування України не обминув увагою цей важливий захід, на який прибула поважна делегація, яку очолив проректор з навчальної і виховної роботи НУБіП України, д.е.н., професор, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України Кваша Сергій Миколайович.

8240256

     За розпорядженням декана економічного факультету НУБіП України, д.е.н., професора Діброви Анатолія Дмитровича до складу делегації увійшли: Єрмаков Олександр Юхимович, д.е.н., професор, завідувач кафедри економіки праці та соціального розвитку НУБіП України; Гудзинський Олексій Дмитрович, д.е.н., професор, професор кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського НУБіП України; Савчук Василь Кирилович, д.е.н., професор, професор кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України.

8795648

     Від навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України учасниками конференції були: Козирський Володимир Вікторович, директор інституту, д.т.н., професор, заслужений діяч науки і техніки України; Синявський Олександр Юрійович, к.т.н., доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій НУБіП України; Савченко Віталій Васильович, к.т.н., доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій НУБіП України; Чміль Анатолій Іванович, д.т.н., професор кафедри електротехніки, електромеханіки і електротехнологій НУБіП України; Дудник Алла Олексіївна, к.т.н., доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка НУБіП України.

IMG 2a4dcee94d4448b9d9d78cb1800d6311 V

     Активну участь у роботі конференції взяли Кочетков Олексій Васильович, к.е.н., професор, завідувач кафедри менеджменту, статистики та економічного аналізу Луганського національного аграрного університету Пеняк Юлія Сергіївна, к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування ХННІ ДВНЗ «Університет банківської справи», Сафронська Ірина Михайлівна, к.е.н., доцент кафедри менеджменту, статистики та економічного аналізу Луганського національного аграрного університету (м. Харків) та ін.

     Координатором і ведучою конференції була завідувач відділу навчально-науково-інноваційної діяльності, д.е.н., професор кафедри економіки підприємства Судомир Світлана Михайлівна.

9826688

     Пленарна сесія була представлена різноплановими доповідями, які висвітлювали результати сучасних наукових досліджень у різних галузях.

     Кваша Сергій Миколайович в першу чергу від імені ректора НУБіП України та від себе особисто привітав колективи інституту і коледжу із ювілеєм, учасникам конференції побажав плідної праці, а також представив доповідь на тему: «Конкурентоспроможність аграрного сектора економіки України та її виклики».

8144768

     Козирський Володимир Вікторович, директор навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України, д.т.н., професор, заслужений діяч науки і техніки України виступив з доповіддю «Smart grid технології в електроенергетиці».

8686656

     З доповіддю «До проблеми формування і використання потенціалу інноваційно-орієнтованих сільськогосподарських підприємств» виступив Єрмаков Олександр Юхимович, д.е.н., професор, завідувач кафедри економіки праці та соціального розвитку НУБіП України.

8919936

     Доля Микола Миколайович, член-кореспондент Національної академії аграрних наук, д.с.-г.н., професор, декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології НУБіП України представив результати досліджень на тему: «Ресурсозберігаючі технології вирощування сільськогосподарських культур в умовах Західного регіону».

9071488

     «Функціонування підприємств в ринковому середовищі» висвітлив Баланюк Іван Федорович, д.е.н., професор, завідувач кафедри обліку і аудиту ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».

9587840

     Кулаєць Марія Михайлівна, директор навчально-наукового інституту післядипломної освіти – НУБіП України, к.е.н., професор, заслужений економіст України ознайомила аудиторію з тематикою «Освіта дорослих: реалізація освітніх програм та послуг в системі післядипломної освіти».

9146048

     Міжнародну наукову спільноту представляла Tetyana Barylkо, Student in Second Year Media Studies - Specializing in Media Business University of Guelph-Humber, Toronto, з доповіддю «Vaccinations for Children Should be Mandatory».

9448512

     Завершила пленарну сесію доповідь «Обґрунтування параметрів машини для фасування гашеного вапна» Клендія Миколи Богдановича, к.т.н., доцента, доцента кафедри загальноінженерної підготовки ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут».

9294848

     Всі доповіді викликали живий інтерес в аудиторії, у тому числі студентів та аспірантів, які були присутні на конференції.

97166728726976

     Після перерви на обід конференція продовжила свою роботу в секціях:

  • Інтелектуально-інноваційний розвиток суспільства, економіка та екологія;
  • Енергетика, автоматика та енергозберігаючі технології;
  • Агроінженерія та біотехнології;
  • Педагогічні, філософські та юридичні науки.

FB IMG 1558176347862

     За результатами Міжнародної науково-практичної конференції «Наука і освіта в інтелектуально-інноваційному розвитку суспільства» опубліковано збірник тез.

Щиро дякуємо учасникам конференції за активну участь та запрошуємо до подальшої співпраці!

Білик Степанія,

заступник директора

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook