Завчасна підготовка наукових проектів – запорука успішного проходження конкурсу!

20 травня 2019 року
     З метою успішної участі у конкурсному відборі проектів НДР на 2020 рік у Міністерстві освіти і науки України 17 травня в університеті був проведений семінар-нарада щодо особливостей підготовки наукових проектів фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за участю керівників наукових структурних підрозділів університету, керівників і відповідальних виконавців наукових проектів.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко закцентував увагу на динаміці фінансування досліджень на факультетах, в інститутах, кафедрах, особливостях конкурсного відбору, відзначивши, що з кожним роком вимоги до наукових проектів підвищуються і конкуренція поміж закладів вищої освіти зростає.

     Володимир Віталійович детально зупинився на порядку проходження конкурсного відбору проектів на всіх етапах, критеріях оцінювання проекту та формування ефективної команди, можливостях проведення досліджень на сучасних приладах, доступу до центрів колективного користування обладнанням. Зазначено, що переваги за відбору будуть надаватися тим проектам, які мають особливо важливе значення у вирішенні важливих наукових, екологічних проблем світового та вітчизняного рівня, мають прикладні результати подвійного використання, а також конкурентоспроможності на світовому ринку, спрямовані на використання у соціальній сфері, виробництві, навчальному процесі.

     Начальник НДЧ детально зупинився на вимогах до оформлення усіх розділів проекту, надав роз'яснення щодо розрахунків фінансової частини, зазначивши відмінності при оформленні проектів різного наукового спрямування.
     По завершенні семінару Володимир Віталійович зазначив, що нові проекти необхідно підготувати до кінця травня і передати до науково-організаційного відділу НДЧ.

  

     З презентацією щодо особливостей підготовки проектів, формами документів та іншою корисною довідковою інформацією можна ознайомитись нижче за посиланням.


 

 Вікторія Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook