Ректор університету Станіслав Ніколаєнко та голова наглядової ради Микола Томенко привітали колективи Бережанського агротехнічного коледжу та Бережанського агротехнічного інституту з 60-річним ювілеєм

17 травня 2019 року

DSC 0253

Бережани – затишне і живописне місто на Тернопільщині із захоплюючою історією та цікавою архітектурою. Розташувалось воно на невисоких пагорбах та берегах річки Золота Липа. В історичному центрі цього мальовничого міста в ансамблі архітектурно-цінних забудов виділяється масивний і водночас привабливий корпус. Він споруджений у період Австро-Угорської імперії як будинок цісарсько-королівського окружного суду. 1959 року Міністерством сільського господарства УРСР видано наказ «Про організацію технікуму механізації сільського господарства в місті Бережани».

Цими травневими днями і коледж, й інститут святкують свій 60-річний ювілей з моменту заснування. В урочистостях взяли участь ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко, голова наглядової ради НУБіП України Микола Томенко, ректорат університету. Святковий візит розпочався з вшанування пам’яті Героя Небесної Сотні, колишнього студента Бережанського агротехнічного інституту Устима Голоднюка. Гості та організатори свята поклали запалені лампадки і букети квітів до пам’ятної дошки загиблого юнака та схилили голови в тихій молитві.

DSC 0026DSC 0030DSC 0033DSC 0036DSC 0038DSC 0046DSC 0073DSC 0076DSC 0086DSC 0117 В ході зустрічі Ректор і гості оглянули матеріально-технічну базу коледжу й інституту, відвідали Музей навчального закладу, завітали на засідання Ради директорів ЗВО І-ІІ р.а. Тернопільської області, яке в той час проходило в Бережанському агротехнічному коледжі. Предметом обговорення став нещодавно прийнятий Верховною Радою у першому читанні проект Закону «Про фахову передвищу освіту». Директори коледжів не лише аграрного чи технічного напрямків, але й медичного, педагогічного, мистецького висловили свою вдячність очільнику НУБіП та голові наглядової ради, зважаючи на їх вагомий особистий внесок у прийняття Закону.

DSC 0151DSC 0155DSC 0165DSC 0172

DSC 0182DSC 0187DSC 0204DSC 0218DSC 0225DSC 0259DSC 0285DSC 0322DSC 0331DSC 0360DSC 0383DSC 0392DSC 0401DSC 0405В актовій залі навчального закладу відбулася сама урочиста імпреза. А почалася все з подячного молебеню, який відслужили священики різних конфесій.

DSC 0430DSC 0453

Далі директори двох закладів освіти ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» Мирон Жибак та ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» Світлана Пилипишин урочисту імпрезу оголосили відкритою, запросивши до слова ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслава Ніколаєнка. Він, привітавши усіх працівників з ювілеєм, разом із головою наглядової ради Миколою Томенком, за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у навчання і виховання молоді, професійну підготовку фахівців і з нагоди 60-річчя, вручили грамоти, подяки, цінні подарунки Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України, Національного університету біоресурсів і природокористування України, а також Національного олімпійського комітету України.

DSC 0525DSC 0570DSC 0618DSC 0519

Бути навчальним закладом на теренах Тернопільщини – велика честь і водночас велика відповідальність, оскільки у Тернополі – одні з кращих «рейтингові» заклади вищої освіти. Слова щирого пошанування й глибокої поваги виголосив заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Валов, який теж нагородив працівників грамотами та подяками Тернопільської обласної державної адміністрації та Управляння освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації.

Любомир Крупа – заступник голови Тернопільської обласної ради наголосив на тому, що у цій міцній сув’язі освітньо-виховних традицій і педагогічного новаторства – запорука подальших успіхів.

Великою перевагою української освіти є сильні й незалежні профспілки. Голова Тернопільської обласної організації профспілки працівників АПК Орест Кащишин теж був почесним гостем свята, який відмітив неоцінимий досвід і професіоналізм директорів Світлани Пилипишин, Мирона Жибака та усіх працівників, вручивши їм нагороди та грамоти.

Приємною несподіванкою став виступ генерального директора компанії «Агропродсервіс» Андрія Барана, який, привітавши усіх зі святом, вручив сертифікат на участь 70 студентів коледжу й інституту у Форумі аграрних інновацій «Нове зернятко» – 2019.

Привітати наш заклад освіти приїхали поважні гості: депутати Тернопільської обласної ради Володимир Швайка, Ольга Поляк, а також Орест Сінгалевич – начальник управління екології та природних ресурсів. Вітання дарували: Віктор Зінчук – заступник голови районної державної адміністрації, Василь Білик – голова Бережанської районної ради, Володимир Музичка – міський голова м. Бережани, Сергій Горяний – начальник Бережанського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Вітали наш заклад і науково-педагогічна еліта Національного університету біоресурсів і природокористування України: проректор з навчальної і виховної роботи, академік Національної академії аграрних наук, доктор економічних наук, професор заслужений діяч науки і техніки України, відмінник освіти і науки України Сергій Кваша, директор Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, куратор навчальних закладів Володимир Козирський, декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент Національної академії аграрних наук України Микола Доля, директор навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку, доцент, кандидат психологічних наук Геннадій Ржевський.

З почесною місією привітати колектив  завітали представники славної когорти закладів вищої освіти України: відокремлених підрозділів НУБіП України і Рада директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області.

DSC 0675DSC 0753DSC 0794DSC 0840DSC 0856DSC 0883DSC 0900DSC 0950DSC 10015DSC 0961DSC 10144DSC 10149

Впродовж дня коледж гостинно приймав численні делегації і почесних гостей: підприємці, випускники, відділи освіти (районний, міський), директори музеїв м. Бережани, спонсори та інші гості щиро вітали колектив з такою поважною датою.

Святкового настрою додав концерт, у якому взяли участь кращі художні колективи коледжу та інституту.

Галина Процик
заступник директора з виховної роботи
Бережанського агротехнічного коледжу
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook