Другий випуск Стартап-школи НУБіП: наукові розробки та ідеї, які можуть стати стартапом

15 травня 2019 року

 

     У Стартап-школі НУБіП України пройшов вже другий випуск. Цьогоріч за програмою «Організація стартапу» завершили навчання та отримали відповідні сертифікати 21 слухач, які представили вісім фінальних презентацій стартап проектів, більшість з яких уже мають патенти і прототипи.
     Протягом майже трьох місяців учасники працювали над завданнями формування місії нового продукту, обґрунтуванням цільових ринків і комунікаціями з клієнтами, технологічним аудитом стартап проекту, корпоративною культурою, оптимізацією бізнес-моделі і розробкою фінансової моделі своїх проектів... Активну участь у роботі школи взяли кафедра військової підготовки, факультет ветеринарної медицини, удосконалили свої стартап проекти вихованці кафедри молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки.
  
  
     Серед представлених ідей – пластинація анатомісних препаратів та біологічних об’єктів Олега Мельника, водно-повітряний генератор електричної і теплової енергії авторства Софії Корнійчук, Богдана Нечипоренка, Оксани Кузнєцової і Владислава Телюха, пошукова онлайн система ветлікарів по всій Україні Станіслава Томчака, EF-W-OS – система використання активної води у якості палива для функціонування ДВЗ Богдана Марченка, Валерії Кисельової, Аліни Іванової, Миколи Григоревського, Xelmex – біопрепарат В’ячеслава Соломона, система автономного, екологічно чистого виробництва теплової та електричної енергії з твердого палива та води Катерини Московченко, Олександра Вергелеса, Миколи Сердюка, використання холодної активної води як пального для газових котелень (природногазово-водна пальна суміш) Максима Калашнікова, Катерини Бондар і Катерини Гливінської, експресне біосенсорне виявлення генотоксичності Влади Сахарової і Сергія Гординського.
  
  
     До складу журі увійшли начальник наукової частини Володимир Отченашко, заступник директора департаменту інтелектуальної власності Міністерства економічного розвитку і торгівлі Сергій Шкураков, радник голови Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Яна Підлісна, президент Асоціації українських банків Андрій Дубас, радник Міністерства економічного розвитку та інвестицій (Польша) Сівек Кшиштоф, менеджер проекту Polish-Ukrainian SturtUp Bridge Михайло Халецький, керівник проекту «Юнідо» Ігор Кирильчук, представниця СЕО HUB 4,0 Катерина Юрченко, керівник навчального центру «Аграрний союз України» Олександр Сокирін, професор кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності Віктор Пабат, директор наукового парку «СПЯЖ» НУБіП Віктор Теслюк і керівник Стартап – школи Ольга Витвицька. Кожен з них презентував структуру, яку він представляє, і можливості співпраці з представленими проектами.
     Оцінювали стартапи за новизною, корисністю, практичною значимістю. Зазначу, що під час презентації виникла значна кількість запитань. Думки експертів розділились, оскільки зацікавленість в проектах виявилась різною. Не кожний наукова розробка чи ідея може стати стартапом, проте цьогоріч журі відмітило високий рівень підготовлених проектів і навіть готове взяти участь у їхній реалізації. Чи ж не це найкраща оцінка?
 
Ірина Білоус
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook