У гуртожитку №6 проведений захід, присвячений Дню пам’яті та примирення і 74-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

9 травня 2019 року

У середу, 08 травня 2019 р., о 19:00 год в читальному залі гуртожитка №6 був проведений захід, присвячений Дню пам’яті та примирення і 74-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, на якому присутні  могли подивитися фільм «БИТВА ЗА СЕВАСТОПОЛЬ».
Присутнім на заході розказали про Другу світову війну, під час якої були здійснені найбільші в історії злочини проти людства, а також вперше і востаннє використана в бою атомна зброя. До армій ворогуючих сторін було залучено понад 110 млн солдат, загальні втрати військових та цивільного населення склали від 50 до 85 млн осіб. Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн військових і підпільників, понад 5 млн цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 млн жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини. Матеріальні збитки становили 285 млрд радянських рублів. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 5,6 тис мостів, 28 тис сіл, 300 тис господарств.


Також присутні на заході вшанували хвилиною мовчання загиблих у Другій світовій війні і на сході України та переглянули фільм «БИТВА ЗА СЕВАСТОПОЛЬ», де побачили любов під нескінченним вогнем противника, дружбу з Елеонорою Рузвельт, виступ на конференції, яка вплинула на результат Другої світової війни, бажання жити і страх втратити кохану людину.

Це реальна історія Людмили Павлюченко – легендарної жінки–снайпера. Солдати йшли в бій з її ім'ям на вустах, а вороги влаштували на неї полювання. На полі битви вона бачила смерть і страждання, але найсерйознішим випробуванням для неї стала любов, яку у неї могла забрати війна.

Вихователь ФВМ
Т. Савчук

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook