Україна-Німеччина: проблеми в галузі енергоефективності та шляхи їх вирішення

25 квітня 2019 року

Протягом 23-24 квітня на запрошення кафедри теплоенергетики ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України відвідав професор Кельнського університету прикладних наук Ігор Шевчук.

23 квітня він прочитав лекцію для студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, які зараз вивчають дисципліну «Енергоощадність та альтернативні джерела енергії». Студенти отримали багато актуальної інформації щодо ситуації в енергетичному секторі Німеччини, існуючих проблем в галузі підвищення енергоефективності та шляхів їх вирішення. Професор Шевчук також розказав про особливості організації навчального процесу в німецьких ВНЗ та відповів на численні питання студентів.

Цього ж дня Ігор Шевчук виступив з доповіддю на засіданні круглого столу «Енергоефективність та енергозбереження – пріоритетний напрямок розвитку суспільства», спрямованого на вирішення актуальних проблем енергоефективності і енергозбереження в різних галузях, в тому числі в галузі сільського господарства. У заході на ряду з науковцями навчальних і академічних закладів брали участь і фахівці - представники провідних фірм, таких як ДП «Герц Україна», ТОВ «ВЕКА Україна», ТОВ «Хенкель Баутехнік (Україна)», ДП «Сіменс Україна», ДП «Вайлант Група Україна», що активно працюють в енергетичній сфері нашої країни.

24 квітня професор Шевчук відвідав лабораторії кафедри теплоенергетики та обговорив з викладачами кафедри перспективи подальшого співробітництва.

Загалом  візит був цікавим та корисним і, сподіваємось, що наші наукові зв’язки з Кельнським університетом стануть відтепер міцнішими.

 

Доцент кафедри теплоенергетики

О.В, Шеліманова


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook