Студентка Ольга Будник про стажування у Шеньянському аграрному університеті: неоціненний педагогічний і мовний досвід

29 квітня 2019 року
     Уже другий рік студенти-філологи, які спеціалізуються у вивченні англійської мови як основної, мають змогу проходити стажування у Народній Республіці Китай, практикуючи викладання англійської мови та вивчаючи культуру та суспільні відносини Китаю. Цього семестру до КНР відбула студентка третього курсу Ольга Будник, яка із задоволенням поділилась своїми враженнями.

     Весною 2018 року я вперше почула про про можливість стажування у китайському місті Шеньян від декана нашого факультету. Така можливість з’явилася для студентів, які мають високі досягнення в навчанні та гарні знання з англійської мови, адже стажування планувалося у якості викладачів.

     Відверто кажучи, спочатку мені було страшно відважитися на цей крок. Проте я впевнена, що в житті треба робити речі, які спершу лякають нас, адже саме вони загартовують та роблять нас сильнішими.
     У Шеньяні мене гостинно зустріли представники Офісу міжнародної освіти. Умови проживання чудові: я живу на території університету, що дуже зручно. Поруч усі навчальні корпуси. На території кампусу є супермаркет, центр друку, шість їдалень, п'ятиповерхова бібліотека, студентська лікарня. Є навіть магазин з окулярами для тих, хто має проблеми із зором, що, на жаль, є дуже актуальною проблемою в Китаї.
     Шеньян вражає своєю різноманітністю. Тут є багато історичних пам'яток, сучасних торгівельних центрів, парків відпочинку та три зоопарки. Я вже мала можливість відвідати найбільший зоопарк. Побачила панд, жирафів, слонів, левів, тигрів, лам та багато інших звірів, які жодного не залишать байдужим.

     Китайські студенти дуже старанні. Вони дуже серйозно ставляться до навчання та життя в університетському кампусі. Інколи мені здається, що вони навчаються зранку до ночі.
     Я треную свої навички як викладач англійської мови, працюю з китайськими студентами. Моє завдання – навчити студентів спілкуватися англійською мовою. Прагну довести їм, що не варто соромитися робити помилки – головне почати говорити!

     Я безмежно вдячна нашому університету за можливість отримати такий безцінний досвід, побачити нову країну, вивчити її культуру та відчути себе справжнім викладачем.

     Бажаю всім студентам ставити перед собою нові амбітні цілі та підкорювати нові вершини власного розвитку.


Світлана Харченко,

заступник декана

Ольга Будник,

студентка третього курсу
гуманітарно-педагогічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook