ВИСОКА ОЦІНКА НАУКОВИХ ЗДОБУТКІВ НАШИХ ГУРТКІВЦІВ

23 квітня 2019 року

Раніше ми повідомляли про початок роботи cтудентської наукової конференції біолого-технологічного факультету в рамках "Днів студентської науки у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Ґжицького" 18-19 квітня 2019 року. В ній брали участь студенти І курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів Володимир Солодовніков, Олександра Коновал і Поліна Філіпова, які є активними гурківцями кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого (гурток "Фізіологія сільськогосподарських тварин"). Доповіді було представлено на І Пленарному засіданні cтудентської наукової конференції біолого-технологічного факультету. Підкреслимо, що засідання відбувалося у аудиторії №1 університету ім. професора С. В. Стояновського.

Цей видатний вчений, доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки УРСР, ректор Львівськогшо зооветеринарного інституту був відомим фізіологом і його наукові праці присвячені особливостям обміну речовин та енергії в різних вікових і продуктивних груп сільськогосподарських тварин та фізіологічним основам технології виробництва молока і м'яса. З-під його наставницького крила вийшли у широкий світ 10 докторів і 50 кандидатів наук, понад 20 тисяч ветеринарних фахівців та понад 500 наукових і педагогічних спеціалістів. Керівником засідання був відомий вчений-фізіолог, доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри технології виробництва та переробки продукції дрібних тварин Юрій Ковальський.

Наші гуртківці під керівництвом проф. Трокоза В. О. підготували доповіді "ТИПОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВИЩОЇ НЕРВОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СВИНЕЙ", "ЙОД ТА ЙОГО ВПЛИВ НА ФІЗІОЛОГІЧНІ ПРОЦЕСИ В ОРГАНІЗМІ ТВАРИН" та "РЕГУЛЯЦІЯ ОБМІНУ ВУГЛЕВОДІВ У ОРГАНІЗМІ ТВАРИН". Повідомлення викликали значний інтерес у присутніх, які задавали багато запитань і позитивно оцінили здобутки наших студентів у обговоренні. Оркомітет конференції визнав доповіді  Володимира Солодовнікова, Олександри Коновал і Поліни Філіпової кращими на конференції, що підтверджують сертифікати та почесні грамоти.

Прогулянка древнім Львовом додала наснаги учасникам конференції-вихованцям нашої кафедри. Побажаємо їм подальших успіхзів у навчанні та науковій роботі.

Проф. Віктор Трокоз

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook