Немішаївський агротехнічний коледж відкрив двері для вступників Київщини

21 квітня 2019 року
    У житті кожної молодої людини настає час, коли необхідно прийняти для себе одне з найважливіших рішень – вибрати справу до душі – свою майбутню професію. Вибір професії, яка відповідає інтересам, нахилам і особливостям особистості – завдання складне. Воно не завжди під силу підлітку, тому треба допомагати учням зорієнтуватися в світі професій, актуальних в даному регіоні.

     З цією метою 19 у ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» відбувся масштабний профорієнтаційний захід для учнівської молоді Київщини за сприяння Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.
     До нас з’їхалися учні випускних класів з навколишніх районів: Броварського, Вишгородського, Іванківського, Києво-Святошинського, Макарівського, Переяслав-Хмельницького – всього 230 осіб.

     Цікаво та змістовно відбулося знайомство школярів зі спеціальностями, за якими ведеться підготовка в нашому коледжі. Викладачі зі студентами кожного із п’яти відділень цікаво і яскраво презентували свої професії.
     Відділення «Аграрний бізнес» проводили декілька майстер-класів: «Методика розпізнавання захисних знаків грошових банкнот», у лабораторії «Квітникарство» – «Пікірування, черенкування та прищеплювання квітково-декоративних рослин», у їдальні – пригощали всіх фіточаями з лікарських рослин, розповідали про їх цілющі властивості.
     Відділення «Електрифікація і автоматизація сільського господарства» також проводили ряд майстер-класів: «Схема підключення люстри», демонстрували качер Бровіна – аналог генератора Тесли, сонячну панель по виробництву, перетворенню та передачі електроенергії, але найбільше учнів зацікавили електричні конструктори для складання різноманітних схем (радіоприймача, регулювання швидкості електродвигуна).
     Відділення «Експлуатація та технічний сервіс машин та обладнання» демонстрували модернізований автомобіль і проводили майстер-клас «Механічна обробка металу (ручна ковка)».
     Відділення «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» показували майстер-клас з технології виготовлення сиру у лабораторії «Харчові технології» та пригощали всіх щойно приготованим продуктом.
     Відділення «Ветеринарна медицина» проводили конкурс теоретичної і практичноївправності студентів «Кращий за професією» з цікавими і пізнавальними завданнями.

     Вражень вистачало, адже учням показали навчальні аудиторії, майстерні і лабораторії, музей і бібліотеку, спортивний комплекс і виробничі приміщення, живих тварин і вирощені рослини, покатали на бричці і навіть дозволили погодувати ослика Іа та маленьких поні.

     Після такої насиченої екскурсії територією коледжу учні зібралися в актовому залі, де директор Володимир Альохін, кандидат сільськогосподарських наук, доктор філософії в галузі державного управління, розповів про славну історію навчального закладу, його відомих випускників, про надбання і перспективи, пріоритетні завдання, представив заступників та завідувачів відділеннями. Приємною несподіванкою стало те, що найактивніших учасників заходу із числа наших гостей відмітили дипломами Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації. Нагороди отримали Ярослав Семенко, Юлія Найда, Євгеній Рум’янцев, Костянтин Жорін – це ті учні загальноосвітніх шкіл, які брали активну участь у проведенні майстер-класів.

     Дипломи ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» отримали Михайло Шевченко, Олеся Гуня, Микита Кучмій, Богдан Грицаєнко, Альона Шевченко, Вікторія Кутова, Карина Кирильчук, Віталій Бондаренко, Юлія Команенко.
     Відмітили і наших студентів за активну участь в освітньому процесі, якісний рівень практичного навчання і внесок у розвиток матеріально-технічної бази коледжу: Аліну Лук’яненко, Вікторію Шевченко та Альону Зінченко (відділення «Аграрний бізнес»).

     Свої таланти демонстрували на сцені наші студенти – учасники студії танцю «Арт-драйв» та вокальної студії «Горицвіт». Насамкінець гостей пригостили смаколиками, фіточаями і на згадку про насичений день кожній групі подарували фото.

     Сподіваємося, що такі масові відвідини і знайомства з освітніми закладами сприятимуть розширенню та систематизації знань про сучасні професії, професійному самовизначенню молоді, формуванню оптимістичного ставлення до свого професійного майбутнього, популяризації професій та освітніх закладів.

Олена Кищук
Фото Ніна Моос

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook