Транспортна безпека як складова національної безпеки держави стала головною темою ІІ Міжнародної наукової конференції «Автомобільний транспорт та інфраструктура»

12 квітня 2019, 22:40
м. Київ НУБіП України

 

 

11-13 квітня 2019 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України, Представництва Польської академії наук в м. Києві відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Автомобільний транспорт та інфраструктура». 

В роботі конференції активну участь прийняли представники Міністерства інфраструктури України, Міністерства фінансів України, Департаменту автомобільного транспорту Київської міської державної адміністрації, освітніх і науково-дослідних установ, підприємств транспортної галузі та дорожнього господарства, низки громадських організацій: Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців автомобільного транспорту «УКРАВТОТРАНС», Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України, Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників, Всеукраїнської громадської організації «Громадський комітет транспортної безпеки», Всеукраїнської незалежної профспілки працівників автомобільного транспорту.


Від імені ректорату учасників конференції привітав начальник науково-дослідної частини, Національний університет біоресурсів і природокористування України, д.с.г.н., професор,  Отченашко Володимир Віталійович

 

Впродовж роботи конференції на пленарному і секційних засіданнях були заслухані і обговорені усні 43 доповідей. Ще 60 доповідей були представлені для дискусій у вигляді стендових. Тематика доповідей конференції стосувалась найбільш актуальних теоретичних й практичних аспектів безпеки на автомобільному транспорті в сучасних умовах України. 


Овчар Петро Андрійович, к.н. з держ. упр., завідувач кафедри транспортних технологій та засобів у АПК НУБіП України

 

Скудлярські Яцек, д.т.н., проф. Варшавського універстету наук про життя

 

Під час роботи конференції були розглянуті основні питання сучасного розвитку автотранспортної галузі: механізми реалізації державної політики з підвищення безпеки дорожнього руху в Україні; підвищення рівня безпеки на транспорті та досягнення міської мобільності і регіональної інтеграції в Україні; забезпечення надання якісних транспортних послуг і інтеграція транспортного комплексу України до міжнародної транспортної мережі. 

Цікавим був тренінг Домедична допомога при ДТП, який провела для учасників конференції

к. б. н., доцент кафедри охорони праці та інженерії середовища НУБіП України, Білько Тамара Олександрівна


У ході пленарного засідання фахівцями були обговорені основні положення Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні. Основну увагу учасники науково-практичної конференції зосередили на питаннях держрегулювання у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Зокрема, питання щодо впровадження нових умов проведення акредитаційних експертиз у сфері здійснення технічного нагляду стану колісних транспортних засобів та впровадженні автоматичної фіксації порушень ПДР в Україні, технічному регулюванні щодо сертифікації приладів і комплексів автоматичної фіксації порушень ПДР. Також учасники конференції обговорили питання медичного забезпечення задля безпеки дорожнього руху та домедичної допомоги при ДТП.


Напрацювання Конференції в авторській редакції видані у Збірнику матеріалів ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Автомобільний транспорт та інфраструктура»

Наталія Маслова

 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook