День Донора в НУБіП: 300 студентів взяли участь в благородній справі

20 квітня 2019 року
     За традицією останні два тижні в НУБіП України проходила благодійна акція «День Донора», що покликана підтримувати достатні запаси крові для всіх пацієнтів, які потребують переливання.

     Представники усіх факультетів та навчально-наукових інститутів стояли в чергах аби здати кров та подарувати комусь шанс. Результати говорять самі за себе: понад 300 осіб здали майже 150 літрів крові.

     Як бачимо, наші студенти на ділі продемонстрували свою небайдужість до проблеми нестачі запасів крові. І ми вирішили запитати їх «чому ж вони вирішили здати кров?»:

  1. У наш час, більшість людей не йдуть на подібні акції з егоїстичних спонукань, адже простіше думати лише про себе. Вони не хочуть мислити глобально, альтруїстично... їх хвилює лише який айфон лежить в кишені та куди вони з друзями сьогодні підуть на вечірку. Тому я, на власному прикладі, уже третій рік демонструю таку очевидну річ: «Байдужим бути не можна!», ділиться з нами голова студентської організації університету Максим Паламарчук.
  2. Давайте не будемо забувати, яка ситуація слалася на теренах нашої держави! Нам пощастило жити у найкращій країні, навчатися у кращому університеті, і ми просто не маємо права дозволити собі закривати очі на очевидні проблеми. Я ніколи не тікав від проблем: якщо вони є – я їх вирішую. Так і зараз, уже другий рік я приходжу здавати кров і приводжу своїх товаришів та друзів, розповідає голова студентської ради гуртожитку №4 Андрій Береза.

     Дякуємо усім, хто долучився та сподіваємось, що з кожним роком небайдужих людей буде все більше і більше.

Анастасія Стародуб
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook