Ректор Станіслав Ніколаєнко зустрівся з новообраним головою Студентської організації Олександром Павелко: продовжуємо конструктивну співпрацю і діалог

18 квітня 2019 року
     18 квітня 2019 року вже за традицією ректор Станіслав Ніколаєнко зустрівся з новообраним головою Студентської організації університету Олександром Павелком. І хоч згідно з новим положенням, Олександр повноцінно заступить на свою посаду лише з першого вересня, очільник університету привітав з упевненою перемогою, висловив власну підтримку досвіду, який керівник студентського активу отримав протягом кількох років, працюючи на різних позиціях в самоврядуванні.

     Розпочали діалог діючий голова Студентської організації Максим Паламарчук та голова студентської виборчої комісії Євгеній Коваль, які запевнили в чесності, прозорості і демократичності виборів та проінформували про їх результати у розрізі дільниць. Олександр Павелко впевнено переміг на всіх. Також Максим Паламарчук висловив впевненість, що нова команда продовжить славні традиції студентського самоврядування та реалізацію всіх проектів.

     Під час дискусії піднімалися питання облаштування студентського Арт-простору, кооперації ректорату, студентського самоврядування, роботодавців та спонсорів в цьому проекті. Домовлено, що керівники студентських організації факультетів та ННІ ініціюють, а ректорат підтримає звернення до наших випускників щодо участі в створенні Арт-простору.

     Важливою, на погляд Олександра Павелка, є комунікація з іноземними студентами та організація побуту і дозвілля в студентському кампусі, підтримка ладу в гуртожитках. Вкотре наголошувалось, що інфраструктура, мережі, місця загального користування – відповідальність ректорату, а належний стан і естетика в кімнатах – її мешканців.

     У фокусі дискусії було і стипендіальне забезпечення. Студентство висловило нерозуміння політики уряду у зменшенні охоплення стипендією та унеможливлення використання залишкового стипендіального фонду для соціальної підтримки молоді. Як результат – зменшилася відвідуваність занять, страждає якість навчального процесу, адже студенти вимушено працевлаштовуються.

     Важливим аспектом діяльності студентського самоврядування було визначено інформаційну складову. Студентство кожного факультету та ННІ повинно використовувати медійні можливості університету – офіційний сайт, газету. Це ті джерела, де акумулюється вся інформація, на відміну від соціальних мереж, в яких інформація розпорошена. Також важливо дотримуватися інформаційної безпеки, не піддаватися на фейки, отримувати інформацію з першоджерел, обов’язково вивчати кілька точок зору.

 

     У цілому ж ректор Станіслав Ніколаєнко та керівники Студентської організації Максим Паламарчук та Олександр Павелко підтримали ідею продовжувати плідну співпрацю задля досягнення головної мети – підготовки якісних фахівців і розвитку нашої alma mater.

Денис Рудень


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook