Результати круглого столу з дисципліни "Англійська мова" старшого викладача Клименко Л.В.

15 квітня 2019 року

15 квітня 2019 року відбулося відкрите заняття старшого викладача кафедри англійської філології Клименко Людмили Володимирівни. Неодноразово викладач проводить заняття саме у вигляді круглих столів. Людмила Володимирівна переконана, що невимушена атмосфера даного виду роботи якнайкраще розкриває глибину знань студентів.

Сьогодні – це уявна міжнародна конференція на тему «Екологічні проблеми та шляхи їх вирішення», яка була проведена з групою 2 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. Під час проведення круглого столу були використані інтерактивні методи викладення матеріалів (інтерактивні технології колективно-групового навчання та технології опрацювання дискусійних питань – workshop, дискусії, «мозковий штурм», конкурси з практичними завданнями та їх подальше обговорення, а також використання мультимедійних комп’ютерних програм.


Студенти висвітлили екологічні проблеми світу та України, які їх хвилюють як майбутніх спеціалістів-екологів. Вони аргументували необхідність змінити ставлення людей до природи, інакше майбутнього може не бути. Викладач постійно був в центрі, адже керував конференцією, спонукав до спілкування та обговорення. Оскільки на занятті окрім викладачів були присутні інші студенти, то учасники круглого столу заохочували до спілкування всіх присутніх. Учасники намагалися говорити і не боятися, адже «страх говоріння англійською якраз і треба перебороти в собі», - переконана Людмила Володимирівна.

 

Проведення круглих столів – це хоч і невеличкий, але шанс перебороти в собі цей страх. Також це розвиває вміння ставити спонтанні запитання, відповідати, підтримувати розмову на задану тему. Студенти навчаються тримати в голові почуту інформацію і аргументувати свою відповідь. Хочеться відмітити, високий рівень підготовки презентацій студентів. А по закінченню відбувся аналіз проведеного заняття. Спочатку студенти обговорювали свою роботу самі, а потім викладач детально аналізував кожного, звертав увагу на певні граматичні помилки, вимову, об в майбутньому їх не повторювати. Заняття було цікаве і пізнавальне. Студенти запропонували наступного року провести круглий стіл, присвячений Чорнобильській катастрофі.

 

Світлана Качмарчик,

доцент кафедри англійської філології

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook