Команда НУБіП України – переможці ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Агроекологія»

16 квітня 2019 року
     З перемогою у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Агроекологія» повернулася команда НУБіП України, яку представляли студенти 4 курсу спеціальності «Екологія» факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Любов Рудченко, Діна Рацун, Тетяна Курочка, під керівництвом доцента кафедри екології агросфери та екологічного контролю Віти Строкаль.

     Всеукраїнська олімпіада проходила на базі Львівського національного аграрного університету (м. Дубляни, Львівська обл.) з 9 по 12 квітня і включала три основні тури. Перший тур передбачав питання теоретичного випробування, другий – практичний тур, включав комп’ютерне тестування, третій тур – творчий конкурс, який передбачав розкриття професійних умінь й навичок з агроекології та оптимізації створення високопродуктивної та стійкої агроекосистеми у сільській місцевості. Загалом в олімпіаді прийняли участь 16 команд закладів вищої освітиз різних регіонів України.

     Завдяки високому професіоналізму науково-педагогічних працівників екологічних кафедр у підготовці майбутніх екологів з фахових дисциплін, команда НУБіП України вперше посіла І місце серед 16 команд закладів вищої освіти України у змаганнях з агроекології.

     Також, серед 50 учасників Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Агроекологія», студентка з команди Любов Рудченко стала переможницею в індивідуальному заліку, отримавши диплом третього ступеня. Вона проявила високі теоретичні знання з екологічної оцінки агроландшафтів та обґрунтувала модель виробництва екологічно безпечної продукції у сільській місцевості.

     Призерами у творчому конкурсі ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Агроекологія» стали студенти 4 курсу спеціальності «Екологія»Тетяна Курочка та Діана Рацун. Зокрема, вони змогли чітко побудувати структурно-функціональну схему організації тваринницьких ферм у сільській місцевості та використанні відходів тваринництва для одержання біогазу, показали високі професійні уміння й навички у вирішенні екологічних проблем села, що і стояло в основі творчого завдання.

 

     Команда НУБіП України вдячна господарям проведення даної олімпіади, за їх теплу зустріч у Львівському національному аграрному університеті та чудову організацію олімпіади.

     Висловлюємо вдячність колективам екологічних кафедр факультету захисту рослин, біотехнологій та екології за їх якісну фахову підготовку студентів до майбутньої професійної діяльності у екологічній сфері, за їх професіоналізм та підтримку.

Віта Строкаль,
керівник групи,
доцент кафедри екології агросфери та
екологічного контролю НУБіП України


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook