Співробітники кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого поглибили свої вміння роботи з платформою Web of Science

11 квітня 2019, 10:00

У понеділок та вівторок 01-02 квітня 2019 року співробітники кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого на чолі із завідувачем, професором В. А. Томчуком - Грищенко В. А., Калачнюк Л. Г., Кліх Л. В., Карповський В. І.,Трокоз В. О., Кладницька Л. В., Цвіліховський В. І., Журенко О. В., Тупицька О. М., Криворучко Д. І., Арнаута О. В., Ткаченко Т. А., Журенко В. В. брали участь у роботі семінару «Розширення можливостей наукового пошуку та популяризації власних досліджень за допомогою платформи Web of Science".

Другий день семінару стосувався власне роботи на цій платформі. Web of Science (WoS) – це реферативна наукометрична база даних наукових публікацій проекту WEB OF KNOWLEDGE від компанії Thomson Reuters, що пропонує доступ до бібліографічних даних наукових статей з престижних періодичних видань, книг та матеріалів наукових конференцій із зазначенням реальної цитованості цих матеріалів. Таким чином, користувач може негайно отримати уяву щодо актуальності тієї чи іншої роботи та її впливу на наукову спільноту.

 

Web of Science дозволяє організовувати пошук за ключовими словами, за окремим автором і за організацією (університетом), підключаючи при цьому потужний апарат аналізу знайдених результатів. Результат пошуку за цими критеріями дозволяє оцінити загальну кількість публікацій, кількість цитувань, h-індекс та інші показники.

 

Саме компанія Thomson Reuters виступила ініціатором введення в обіг поняття імпакт-фактору, який був створений у 1960 р., як спосіб вимірювання цінності журналу шляхом вирахування середнього числа цитувань за певний проміжок часу. Наші науково-педагогічні працівники не тільки ознайомилися з її можливостями, але й навчилися створювати власний профіль у Web of Science та працювати з ним, здійснювати пошук літератури, формувати її бібліографічні списки за різними стандартами, створювати власну бібліотеку тощо.

Крім того спікер семінару, начальник відділу науково-технічної інформації НДЧ університету, кандидат сільськогосподарських наук Кирилюк Вікторія Іванівна розповіла про основні правила публікації власних досліджень у світових наукових журналах, що індексуються Web of Science nf Scopus. Знання, отримані на семінарі, дадуть ще більше можливостей для наукового пошуку та популяризації власних досліджень співробітників кафедри.

В. Трокоз, Д. Криворучко

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook