Спортсмени НУБіП України – чемпіони міста Києва зі спортивного орієнтування 2019 року

8 квітня 2019 року
     Спортсмени НУБіП України Євген Бриндак і Олександра Пархоменко перемогли на чемпіонаті міста Києва зі спортивного орієнтування серед елітних спортсменів у рідному Голосіївському лісі.

     Навчальні корпуси і більшість гуртожитків Національного університету біоресурсів і природокористування України розташовані у чарівному районі нашої столиці – Голосіївському лісі. Щодня студентів нашого вишу чарують і надихають на позитивний настрій вид оточуючих лісових масивів, свіже повітря. Серед дерев у Голосієві багато дубів віком 340-360 років, 640-660 років і навіть 940-960 років! Не кожний навчальний заклад столиці оточений такою чарівною місцевістю з озерами, крутими схилами різноманітним рослинним світом і навіть різними дрібними лісовими тваринами: птахи, білки, зайці та інші.

     6-7 квітня 2019 року пройшли змагання чемпіонату міста Києва зі спортивного орієнтування, на окремих дистанціях в яких взяли участь біля 200 киян і гостей нашого міста у тому числі з-за кордону. І рідні стіни допомогли спортсменам нашого університету стати переможцями цих змагань. Серед чоловічої еліти (група Ч21Е) у перший день змагань 1 місце виборов Євгеній Бриндак, студент 2-го курсу факультету конструювання та дизайну, кандидат у майстри спорту України зі спортивного орієнтування. Євгеній за віком ще юніор заявився на цих змаганнях до групи еліти щоб поборотися з більш старшими і досвідченими спортсменами еліти і зумів перемогти, пробігши по крутих лісових схилах, м’якому ґрунту дистанцію довжиною 6 км 135 м з 18 контрольними пунктами за 40 хв. 22 сек. і лише 3 секунди виграв у другого місця. А у неділю 7 квітня Євгеній вже стартував на легкоатлетичному пробігу «Нова пошта – напівмарафон», пробіг тепер вже по асфальту дистанцію 10 км за 36 хв. 33 сек. і зайняв 11 місце.

     Серед жіночої еліти по групі Ж21Е 2 місце у перший день змагань, 1 місце у другий день змагань і 1 місце за сумою двох днів змагань зайняла Олександра Пархоменко, аспірантка гуманітарно-педагогічного факультету, майстер спорту України зі спортивного орієнтування.

     Серед ветеранів по групі Ч55 поза конкуренцією виступив В’ячеслав Пархоменко, старший викладач кафедри фізичного виховання гуманітарно-педагогічного факультету, майстер спорту України зі спортивного орієнтування вигравши з великим відривом два дні змагань.

     Щоб досягати високих результатів у змаганнях зі спортивного орієнтування спортсмени мають не тільки вміти орієнтуватися на місцевості, а й мати високу фізичну бігову, лижну або велосипедну підготовку. Тому провідні спортсмени-орієнтувальники тренуються і з успіхом виступають у суміжних видах спорту. Для наших спортсменів це кросовий біг по гірським місцевостям, легкоатлетичний біг по шосе на довгі дистанції, участь у змаганнях зі спортивної радіопеленгації, спортивного радіоорієнтування. Так Олександра і В’ячеслав за ці вихідні не тільки прийняли участь у змаганнях зі спортивного орієнтування а ще й провели 2 тренування зі спортивної радіопеленгації. Після фінішу першої дистанції одразу замінили компас на радіоприймач і побігли дистанцію на діапазоні 144 МГц зі спортивної радіопеленгації, а у неділю до свого старту змагань з орієнтування (о 11:39, 11:52) пробігли за 50 хвилин тренувальну дистанцію у Конче-Заспі на діапазоні 3,5 МГц зі спортивної радіопеленгації. Таким чином готуючись до чемпіонату України зі спортивної радіопеленгації, який відбудеться у наступні вихідні у м. Луцьк.

Бажаємо нашим спортсменам подальших успішних стартів,
які щотижня проходять у гарячу весняну пору!


В’ячеслав Пархоменко,
ст. викладач кафедри фізичного виховання
гуманітарно-педагогічного факультету

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook