Представники відомих фірм-розробників і виробників протипаразитарних препаратів для тварин поділилися своїм досвідом із студентами факультету ветеринарної медицини

7 квітня 2019 року
     Питання майбутнього працевлаштування цікавить студентів чи не з перших днів після отримання студентського квитка. А якщо уже на обрії майорить омріяний диплом лікаря ветеринарної медицини, то це стає найбільш актуальним. Адже від цього залежить добробут, кругозір та визнання. Але студенти не завжди усвідомлюють: щоб зайняти привабливу посаду у відомій установі чи фірмі необхідно пройти прискіпливий конкурсний відбір.

     На кафедрі паразитології та тропічної ветеринарії уже давно стало традицією для читання заключних лекцій з дисциплін «Глобальна паразитологія» для студентів ОС «Магістр» та «Паразитологія і інвазійні хвороби тварин» для студентів ОС «Бакалавр» запрошувати представників відомих фірм-розробників і виробників протипаразитарних препаратів для тварин. Здебільшого ці фірми є потенційними роботодавцями для випускників факультету ветеринарної медицини.

     У березні цього року для зустрічі із студентами факультету завітали випускники в минулому, а тепер вже менеджери відомої у світі фірми «Bayer» Юрій Щербань, Олена Ковалішіна та Тетяна Кошева. До речі, Кошева Тетяна є випускницею магістратури нашого факультету 2018 року, пройшла ретельний конкурсний відбір і з гордістю заявляє друзям, поки що ще студентам: «Я працюю у фірмі «Bayer» у відділенні захисту здоров’я тварин».

     Фірма «Bayer» відома як світовий лідер у виробництві високоефективних протипаразитарних препаратів для тварин, які успішно використовуються лікарями ветеринарної медицини-практиками як для лікування хворих тварин, так і для профілактики хвороб в Україні.

     Юрій Щербань зустрівся із студентами магістратури, а Олена Ковалішіна і Тетяна Кошева – із студентами бакалаврату. Представники фірми «Bayer» детально зупинилися на характеристиці протипаразитарних лікарських форм, особливостях і рекомендованих схемах їх застосування для різних видів тварин за паразитарних хвороб. Студенти з великою цікавістю сприймали інформацію, адже із свого, хоч поки що і невеликого практичного досвіду, вони усвідомили, що паразитарні хвороби досить поширені серед тварин, а щоб бути успішним лікарем, треба знати як їх лікувати і профілактувати. Крім того, гості прибули не з порожніми руками. Наприкінці лекції вони організували вікторину і переможці отримали цікаві та корисні призи.

Михайло Прус,

професор кафедри паразитології  та тропічної ветеринарії

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook