Розширюємо можливості наукового пошуку та популяризації власних досліджень

3 квітня 2019, 17:43

1-2 квітня доцент кафедри фармакології та токсикології, к. вет. н. Ірина Деркач взяла участь у семінарі "Розширення можливостей наукового пошуку та популяризації власних досліджень за допомогою платформи Web of Science" на базі НУБіПу.

Про доступ та можливості міжнародної наукометричної бази даних EBSCOPUBLISHING проінформували завідувач відділу інформаційних технологій та комп'ютерного забезпечення наукової бібліотеки НУБіП України Павлушенко Оксана Степанівна та завідувач сектору цього ж відділу Шаповал Юлія Олександрівна.

Так, компанія EBSCO є одним з найбільших у світі постачальників журналів в електронному і друкованому форматі. Бази даних EBSCO містять понад 6 тис. електронних версій відомих журналів, газет, бюлетенів новин, близько 1300 брошур, енциклопедій, довідників і реферативних збірників, більшість з яких повнотекстові. EBSCO надає можливість пошуку повнотекстових, рецензованих спеціалізованих матеріалів соціально-гуманітарної, економічної, медичної, технічної та ін. тематики за 60 пошуковими ознаками.

Кирилюк Вікторія Іванівна, начальник відділу науково-технічної інформації НДЧ університету, детально охарактеризувала реферативну наукометричну базу даних наукових публікацій проекту WEB OF KNOWLEDGE від компанії Thomson Reuters. Як відомо Web of Science пропонує доступ до бібліографічних даних наукових статей з престижних періодичних видань, книг та матеріалів наукових конференцій із зазначенням реальної цитованості цих матеріалів. Таким чином, користувачі-учасники мали змогу переконатися щодо актуальності тієї чи іншої роботи та її впливу на наукову спільноту.

Завідувач кафедри, професор Володимир Духницький

 

 

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook