Практична робота на тему "Застосуваня результатів еколого-агрохімічної паспортизації земель для визначення грошової оцінки земель с.-г. призначення"

1 квітня 2019 року

Важливим аспектом у закріпленні теоретичних знань є ефективна організація практичних занять щодо виконання науково-дослідних робіт у професійній діяльності. Так, у студентів 4 курсу зі спеціальності «Екологія» відбулася практична робота на тему «Застосування результатів еколого-агрохімічної паспортизації земель для визначення грошової оцінки земель с.-г. призначення» з навчальної дисципліни «Екологічна паспортизація територій».

  

 Мета роботи полягала в закріпленні теоретичних знань щодо еколого-агрохімічної паспортизації земель та набутті практичних умінь розрахунку нормативної грошової оцінки земель, яка зараз є актуальним питанням для всіх землевласників. Для практичної роботи були розроблені спеціальні творчі завдання для студентів (завдання передбачали роботу у малих групах), які базувалися на новій методиці розрахунку нормативної грошової оцінки земель, що вступила в дію з 01 січня 2019 року.

 

Для розробки творчих завдань були застосовані інноваційні методи викладення матеріалу, а також застосовані засоби програмного забезпечення (комп’ютерні технології, засоби інформаційної демонстрації матеріалу) та розроблені засоби методичного забезпечення (інструкція користувача щодо роботи з WEB ресурсом для розміщення результатів робіт загальнонаціональної нормативної грошової оцінки земель, пакет завдань з роз’ясненням розрахунків). Зокрема, для проведення розрахунків нормативної грошової оцінки земель та отримання інформаційних даних використовували програмне забезпечення «Загальнонаціональна (Всеукраїнська) нормативна грошова оцінка земель сільськогосподарського призначення», що розміщене на порталі Державної служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (https://ngo.land.gov.ua/uk/). Під час виконання творчих завдань, студенти за допомогою комп’ютерного обладнання та інформаційних технологій вивчали програмне забезпечення нової методики розрахунку грошової оцінки земель та її специфіку використання у сільському господарстві.

 

В основі розрахунків нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення покладено природно-сільськогосподарське районування земель України. Загалом, нормативно-грошову оцінку земельних ділянок здійснюють для визначення розміру земельного податку, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності тощо.

 

 

Віта Строкаль,

доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю НУБіП України

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook