Кафедра іноземної філології і перекладу: починаємо профорієнтацію у початковій школі

1 квітня 2019, 10:26

   Національний університет біоресурсів і природокористування протягом кількох останніх років став одним із лідерів вітчизняної системи вищої освіти. Тому наразі постає питання не стільки про те, щоб залучити до навчання в університеті випускників шкіл, а більшою мірою про те, щоб запросити кращих абітурієнтів – зацікавлених, вмотивованих, і мати у майбутньому хороших студентів.
   З цією метою кафедра іноземної філології і перекладу розпочала довготривалий проект співпраці зі школами. Виходячи з того, що у закладах середньої освіти вже у початкових класах учні обирають для вивчення іноземну мову, викладачі кафедри вирішили сприяти орієнтації їх на вибір німецької мови, а в перспективі – на оволодіння професією перекладача. Адже зрозуміло, що, якщо діти навчаються у школах з поглибленим вивченням іноземних мов, то багато з них виберуть у майбутньому професію, пов’язану зі знаннями іноземних мов.
   Однією з таких шкіл є гімназія 109 імені Тараса Григоровича Шевченка м. Києва. Аспірантка кафедри Уляна Бабич провела серед молодших школярів профорієнтаційний захід, під час якого в ігровій формі познайомила учнів з німецькою мовою й вивченням її у НУБІП України. Учасники вікторини отримали невеличкі подарунки – книжечки, буклети, проспекти.


   Старший викладач кафедри іноземної мови і перекладу Марія Колесник за активної підтримки класного керівника Лариси Петрівни Дворовенко провела профорієнтаційний захід «10 причин, чому варто вивчити німецьку мову» у  4-А класі ЗОШ 236 Голосіївського району м. Києва. Саме зараз ці діти стоять перед вибором, яку другу іноземну мову вивчати. Діти підготували доповіді про Німеччину, а також дізнались багато нових фактів про Німеччину, німецьку мову і про НУБІП від Марії Юріївни. Не обійшлось без подарунків і у цій школі. Після проведеного заходу весь клас вирішив вивчати німецьку мову як другу іноземну.

 


   І хоч попереду в учасників проведених профорієнтаційних заходів ще довгий шлях до отримання шкільного атестата, а згодом вибору університету, сподіваємось, що він приведе до нашого університету.

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної мови і перекладу

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook