Виїзне заняття в експертному центрі діагностики та лабораторного супроводу «BioLightS»

1 квітня 2019 року

У рамках навчальної робочої програми дисципліни «Клінічна лабораторна діагностика» доцент кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого Валерій Цвіліховський 27 березня 2019 року провів виїзне заняття на базі експертного центру діагностики та лабораторного супроводу «BioLightS» для студентів факультету ветеринарної медицини (ОС «Магістр», спеціальність 211 - Ветеринарна медицина, спеціалізація «Ветеринарна лабораторна діагностика»). Тема заняття «Електрофоретичні методи дослідження».
 


Експертний центр діагностики та лабораторного супроводу «BioLightS» розташований у смт. Баришівка, Київської області та спеціалізується на наданні послуг з лабораторної діагностики у ветеринарії та харчовій промисловості. Лабораторна база має унікальне для України обладнання, деякі прилади є єдиними в країні.
У вступній частині виїзного заняття директор лабораторії Ольга Мартиненко ознайомила студентів із структурою та основними науковими та виробничими напрямами роботи лабораторії, з її відділами та методиками сучасних лабораторних досліджень.
 


Ольга Мартиненко та фахівці експертного центру зосередили увагу на хроматографічних, спектральних, титриметричних, молекулярно-діагностичних, імуноферментних, мікробіологічних та патолого-морфологічних дослідженнях лабораторії.
 

Ознайомлення студентів з роботою приладу LC/MS/MS ACQUITY UPLC I-Class, виробник Wateres.

 

Атомно-емісійний спектрофотометр з індуктивно-зв’язаною плазмою Plasma Quant 9000 Elite, виробник Analytik Jena AG.



Робота в фізико-хімічному відділі.



Організація роботи в мікробіологічному відділі. Тут використовується єдиний в Україні прилад - автоматичний бактеріологічний аналізатор MALDI-TOF (Bruker).



Ознайомлення з роботою серологічного відділу.

Найбільшу зацікавленість студентів викликав відділ молекулярно-діагностичних досліджень, де була викладена основна частина виїзного заняття.



Відділ гістологічних та біохімічних досліджень.

Висловлюємо велику подяку за організацію і теплий прийом директору експертного центру діагностики та лабораторного супроводу «BioLightS» Мартиненко Ользі Анатоліївні.


Доцент Валерій Цвіліховський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook