Студентка ННІ Лісового і садово-паркового господарства Катерина Федина представляла Україну у складі молодіжної делегації IFSA у ФАО з нагоди святкування міжнародного дня лісу

31 березня 2019 року

З часу проголошення Генеральною Асамблеєю ООН 21 березня Міжнародним днем лісів (IDF), кожного року FAO організовує урочисту подію з метою підвищення усвідомлення цінності лісів. Темою і головним фокусом Міжнародного дня лісу у 2019 році є ліси та освіта, а також залучення молоді до питань лісового господарства. Саме тому цього року було запрошено долучитися до святкування 24 високо мотивованих студентів-лісівників з різних куточків світу – Італії, Канади, України, Сербії, Німеччини, Мексики, Хорватії, Боснії і Герцеговини та США – у складі молодіжної делегації Міжнародної асоціації студентів-лісівників. Представляти Україну у штаб-квартирі ФАО у Римі випала честь студентці магістратури Катерині Федині – активному члену СНГ «Kyiv Forestry Students Association».

 

Розпочалось святкування із презентації професії лісівника школярам. У ігровій формі була проведена дискусія про значення лісів, матеріальні і нематеріальні блага, що забезпечує ліс, та проводження свого вільного часу у лісі. Варто зазначити, що школярі надзвичайно активно ділились своїми знаннями про ліс та охоче задавали запитання.

Під час наступної частини святкування – конференції на тему «Вчись любити ліс» («Learn to Love Forests») представники молодіжної делегації мали можливість почерпнути унікальні знання для своєї майбутньої професійної кар’єри, адже доповідали провідні фахівці галузі, зокрема, президенти з питань лісової науки та лісового господарства ФАО. 

Подискутувати на актуальні теми, зокрема про ліс та виклики, які зараз стоять перед лісовим сектором, вдалося під час «World Cafè», що стало завершальним етапом першого дня. На думку організаторів саме молодь може вирішити соціальні питання та усунути бар’єр, який існує між міжнародною політикою та населенням. Основна місія – донести до суспільства важливість лісу та лісівничої науки.

 

 

 

У рамках практичного воркшопу щодо змін клімату, який був організований Міжнародною асоціацією студентів-лісівників за підтримки ФАО, учасники визначили пріоритетні напрямки для розвитку лісового господарства як для своєї батьківщини, так і для світу в цілому. Майбутні фахівці лісової галузі аналізували матеріали основних показників змін клімату у різних країнах та спробували змоделювати зміни клімату у майбутньому. Науковці вважають, що у 2100 відбудеться підвищення температури на + 3,6 градуси, тому основна задача воркшопу – це визначити заходи для зниження цього показника до 2 градусів. Годинні дискусії та аргументації точок зору все ж таки дозволили змоделювати значення, наближене до 2 градусів.

 

У цілому це була унікальна можливість отримати нові знання та навички у теплій дружній атмосфері. Найближчим часом гуртківці СНГ «Kyiv Forestry Students Association» на чолі із Катериною Фединою проведуть аналогічний воркшоп для студентів й аспірантів ННІ лісового і садово-паркового господарства та всіх охочих, адже саме молодь повинна визначати пріоритети розвитку лісової науки і практики. Висловлюємо вдячність ФАО та Міжнародній асоціації студентів-лісівників за проведення такої важливого та надзвичайно пізнавального заходу.

Ганна Лобченко,
керівник СНГ «Kyiv Forestry Students Association»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook