День відкритих дверей для школярів: перепустка в успішне майбутнє – навчання в НУБіП

28 березня 2019 року
     28 березня університет відкрив двері для 1349 цьогорічних випускників шкіл. Своє знайомство з НУБіП вони розпочали з виставки-презентації факультетів і ННІ.

     І біля кожного стенду охочих подивитися чи поставити питання вистачало. Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології представляв рослини, вирощені на штучному середовищі і навіть на марсіанському грунті, демонстрував біотехнології на прикладі сиру та пропонував поглянути в мікроскоп на зрізи рослин. ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження представляв квадрокоптери та різноманітних роботів, яких створили та запрограмували його студенти, а механіко-технологічний факультет – сучасні засоби діагностування техніки, мехатронні системи і пристрої 3D моделювання.

     З деяких районів приїздили колективами, як от більше 30 представників Іванківського району Київщини. Викладачі юридичного факультету Віктор Ладиченко і Карім Ємельянченко приїздили до них у школи, проводили майстер-класи і зацікавили фахом юриста. Ця цікавість ще більше зросла після відвідування факультетської сучасної криміналістичної лабораторії і зали судових засідань.

     Або 25 школярів з Ірпінської ЗОШ №13. Її директор – випускник факультету землевпорядкування, чемпіон світу з хордингу (яким теж займався в НУБіП), віце-президент міжнародної федерації цього виду спорту Стас Федоров – найкраща реклама того, як університет допомагає розкрити всі свої таланти.

     Серед гостей було багато вже вмотивованої молоді. Такої, як Марія Даценко. Дівчина закінчує Боярський академічний ліцей «Гармонія», цікавиться математикою та вільно розмовляє англійською мовою і переконана: найкраще розвине свої таланти на факультеті аграрного менеджменту, опановуючи інвестиційний менеджмент. У цьому їй вже зараз допомагає доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Катерина Алексеєва.
     А когось, як Лізу Філіпову з Василькова більше цікавить робота з людьми. Обрала спеціальність «Соціальна робота», адже тут і психологія, і спілкування, і соціальна реалізація, говорить дівчина.

     Тим же, хто фаху поки не обрав, на допомогу прийшла кафедра психології. Її доцент Людмила Омельченко пропонувала пройти експрес-діагностику на визначення домінуючого типу особистості та визначити схильності і, відповідно, професію, яка дасть можливість розкритися якнайкраще.

     Гостей вітав ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який розповів про історію вишу, його структуру, місце в рейтингах, професорсько-викладацький склад, матеріально-технічну базу, міжнародні зв’язки, можливість навчатися за програмами подвійного дипломування, соціальну базу тощо.

 

     Саме ваш вибір спеціальності, вміння трудитися і навчатися визначать, чи станете ви успішним, звернувся він до молоді. І перепустка у це успішне майбутнє – важка праця, інтелект і сила волі, які допоможуть самоорганізуватися та використати всі величезні можливості, які відкриває наш університет перед своїми студентами і випускниками.

     Дійсно, успіх – це велика і постійна праця над собою, сказала директор департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації Віра Рогова. І не використати можливість навчатися у НУБіП – потужному виші з сучасною лабораторною базою, фаховим викладацький колективом, було б абсурдно.

     Познайомитися з особливостями правил прийому запропонувала відповідальний секретар приймальної комісії Лідія Гончарук. Свій виступ вона побудувала так, аби максимально полегшити бажаючим процедуру подачі документів та спинилася на лайфаках, що дозволять набрати додаткові бали при вступі. Це і навчання на підготовчих курсах НУБіП, і участь в олімпіаді для школярів (перший тур якої продовжили до 5 квітня, тож час ще є), і врахування галузевого і сільського коефіцієнтів. Про все це детально можна прочитати у буклетах, які отримав кожен бажаючий.

     Про роботу Студентської організації, найяскравіші заходи, серед яких «Аграрна республіка», «Краса НУБіП», «Голосіївська весна», інтелектуальні дебати, розповів голова СО Максим Паламарчук. Свій виступ він завершив яскравим відео про студентське дозвілля на «Аграрній республіці». А творчі колективи університету додали своїх барв у картину «Чим займається творча молодь НУБіП».

 

 

 

 

 

 

 

 

     Та навіть не це стало основним акцентом дня, а відвідування факультетів і ННІ. Адже там школярі змогли побачити, що таке виш, поспілкуватися зі своїми майбутніми деканами і викладачами, побувати в аудиторіях і сучасних лабораторіях. Тобто хоча б на день відчути – як воно бути студентом одного з найкращих університетів України і переконатися: НУБіП – найкращий вибір.

Ірина Білоус
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook