Практична підготовка студентів як визначальна умова професіоналізму майбутніх фахівців банківської сфери

27 березня 2019 року

     Практична підготовка студентів є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки майбутніх фахівців, сприяючи поглибленню та закріпленню теоретичних знань студентів. Одним з основних напрямів співпраці економічного факультету з Радою роботодавців, засідання якої відбулося на факультеті 22 березня поточного року, було визначено практичну підготовку студентів, стажування та працевлаштування випускників факультету.


    За домовленістю із ПАТ КБ «ПриватБанк» та на запрошення члена Ради роботодавців Нелі Гребініченко, керівника напрямку трудових ресурсів, було організовано цикл ознайомчих заходів для студентів економічного факультету. Так, студенти 1-го та 2-го курсів скороченого терміну навчання, спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» та студенти 3-го курсу спеціальності «Економіка» на чолі з доцентами кафедри банківської справи та страхування Жаріковою О.Б. та Мамчур Р.М. провели виїзні практичні заняття на базі Центрального відділення Печерської філії КБ «ПриватБанк».


     Зустріч розпочалася зі знайомства студентів із структурою банку та принципами організації роботи різних за величиною відділень. Студенти мали змогу оглянути зону самообслуговування, зону роботи з клієнтами-фізичними особами, зону роботи з VIP-клієнтами та відчути себе працівником банку з обслуговування клієнтів. При цьому студентам було запропоновано самостійно пройти всі п’ять етапів з продажу одного з банківських продуктів.


     Наступний етап передбачав знайомство студентів з цілим спектром банківських професій. При цьому частина з них передбачала ризиковий характер діяльності та вимагала швидкого вирішення позаштатних ситуацій. Студентам було запропоновано самостійно визначитись із варіантами мінімізації ризиків банківської роботи. Одночасно для порівняння наводились приклади вирішення позаштатних ситуацій, які вже мали місце в роботі банку.


     Найбільшу частину часу Неля Гребініченко приділила питанням стажування студентів, як під час навчання, так і після закінчення університету. По-перше, це онлайн-практика, яку можна пройти не відриваючись від навчання в університеті. По-друге, навчання буде продовжуватися протягом усього періоду роботи в банку – під конкретні спеціальності та потреби співробітника створено 90 програм (курси, тренажери, майстер-класи, вебінари, тренінги тощо).


      Специфічною особливістю практики є можливість навчання на базі банку викладачів, які зможуть поповнити свої знання в частині нових технологій надання банківських послуг. Корпоративна бібліотека, в т.ч. її онлайн версія постійно доступна та відкрита для навчання.


      Підсумковим етапом зустрічі стала реєстрація студентів в системі ПАТ КБ «ПриватБанк» з метою проходження практики, за результатами якої студенти будуть запрошені на роботу до банківської установи.
    Викладачі кафедри банківської справи та страхування вдячні Нелі Гребініченко за співпрацю і цікаву розповідь про переваги банківської роботи та можливості працевлаштування студентів економічного факультету в банківській сфері.


Доцент кафедри банківської справи
та страхування Мамчур Р.М.

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook